U svijetu se najviše guglao Pariz, Nepal...

Francuski glavni grad na vrhu je pretraga u Googleovoj tražilici u 2015. godini. Za Pariz je bilo 897 milijuna upita diljem svijeta, ponajviše nakon terorističkih napada 13. studenoga. Google je priopćio da su Parižani počeli tragati za informacijama na internetu, niti dvije minute od početka napada.

Podaci dalje pokazuju da se mnogo čitalo o obaranju rekorda u duljini vladavine kraljice Elizabete II. (više od 100 milijuna pretraga), o skandalu u svjetskoj nogometnoj organizaciji FIFA-i (više od 42 milijuna upita), grčkoj dužničkoj krizi (35 milijuna) i iranskom nuklearnom sporazumu (20 milijuna).

U godini obilježenoj tragedijama i katastrofama, Google je otkrio da se mnogo tragalo o načinima pomoći unesrećenima u razornom potresu u Nepalu i velikoj masi izbjeglica koja pristiže u Europu.

To su bile najčešće pretrage u području politike, a u svijetu zabave najviše se pitalo za Adele i njezin novi album "25", čak 453 milijuna puta. Caitlyn Jenner, bivši atletičar i televizijska zvijezda koja je ove godine promijenila spol, privukla je 366 milijuna upita, mnogo više od novog filma iz serije "Ratovi zvijezda" (155 milijuna).

U svijetu sporta najviše su pažnje privukla svjetska prvenstva u kriketu (323 milijuna pretraga) i ragbija (246 milijuna).

A fotografija haljine koja se nekima činila bijela i zlatna, a drugima plava i crna, postala je prava viralna senzacija. Fotografiju je tražilo 73 milijuna ljudi, objavio je Google.

Hina