FOTO  U Mostaru otvorena konferencija 'Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje'

Mostar, sajam, sfera 2018
... konferenciju 'Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje' koja se održava u Tehnološkom parku Intera u Mostaru. Peta po redu znanstveno stručna konferencija u organizaciji mostarske kompanije Sfera d.o.o. Mostar okupila je 400 sudionika s područja regije.

„Želim uspješan rad ovoga skupa i vjerujem da će rezultirati kvalitetnim znanstvenim i stručnim izlaganjima, razmjeni znanja i iskustva, ali i otvoriti neke nove mogućnosti međunarodne i domaće suradnje. Ovakvi znanstveno-stručni skupovi prilika su da se unaprijedi i ubrza prijenos novih znanja, tehnologija, informacija i inovacija, i da se potaknu istraživači na povezivanje za gospodarstvom. Jedino se na ovaj način može ubrzati primjena znanstvenih istraživanja i podići konkurentnost i prepoznatljivost. Konferencija preispituje znanstvena, odnosno tehnološka dostignuća u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sustava za klimatizaciju, ventilaciju, grijanje i hlađenje", kazala je na otvaranju konferencije ministrica Elvira Dilberović.

Kompanija Sfera konferenciju je organizirala u suradnji s Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Strojarskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru.

„Zahvala suorganizatorima, partnerima i sponzorima na pomoći i podršci pri organizaciji ove konferencije. Ovim prilikom želim najaviti sljedeću konferenciju 'Dani softvera u inženjerstvu' koju planiramo organizirati krajem godine u četiri grada, u Mostaru, Sarajevu, Banja Luci i Tuzli", istaknula je Naida Memić, direktorica Sfera d.o.o. Mostar.

Sponzori koferencije su kompanije: Taurus, Vaillant i Nobel Corporacion, a partneri i izlagači: Alfa Therm, Inpro, Stanić Trade, Luk, Geberit, Wishaupt, Servis Čović, Altera, Inox Term, Mountain, Grijanje Invest, Lafat Komerc, Rehau, te kompanija Airco B.

 

Više fotografija u GALERIJI