Svi će dobiti novi Gmail, a stari će uskoro biti ugašen

gmail
Novi Gmail trenutno je dostupan u takozvanom Early Adopter Programu (EAP) s opcijom isprobavanja prije nego što bude dostupan svima.

Kako piše Mashable, poslovni korisnici Gmaila, kojima je već dostupna nova inačica, u srpnju će imati više opcija. Vlasnici domena moći će odabrati hoće li migrirati ili zadržati novi Gmail, odnosno moći će dopustiti svakome ponaosob da odabere za sebe.

No taj izbor neće biti dostupan dugo. Osam tjedana nakon što novi Gmail bude dostupan, Google će jednostavno sve korisnike prebaciti na novi Gmail, s time da će im još četiri tjedna ostaviti opciju za prebacivanje.

Bitan dio novog dizajna je takozvani Confidential Mode (povjerljivi način), koji postavlja rok trajanja na poslane poruke koje se nakon tog roka automatski brišu, a jedna od najvećih promjena je nova traka koja će vam se pojaviti s desne strane na kojoj možete jednostavno pristupiti Google Calendaru, Google Keepu i Google Tasksu (koji će od danas biti dostupni i u verzijama za iOS i Android).

Još jedna od novosti je takozvani Snooze mod pomoću kojeg ćete primljenu poruku moći odgoditi na određeno vrijeme, a dobit ćete i opciju dodatnih notifikacija za poruke visokog prioriteta./HMS/