Projekt D4STARTUPS iznjedrio pet vrhunskih tehnoloških rješenja za lokalna poduzeća

Projekt D4STARTUPS iznjedrio pet vrhunskih tehnoloških rješenja za lokalna poduzeća

Pet startupa korisnika aktivnosti D4STARTUPS, Sighter, Digiqal, Spot Software, Meta5 i Systrax, široj će javnosti predstaviti svoja rješenja u utorak, 18.12.2018. godine u 10h na D4STARTUPS danu u INTERA Tehnološkom Parku. Promotivni događaj, koji INTERA TP organizira s ciljem promocije novonastalih startup poduzeća i pružanja mogućnosti umrežavanja s potencijalnim klijentima, okupit će predstavnike donatora, poduzeća partnera uključenih u projekt te poduzeća zainteresiranih za razvoj novih suradnji s mladim ljudima koji su svojim vještinama uz kvalitetno mentoriranje kreirali rješenja za stvarne probleme s kojima se susreću etablirana poduzeća u Bosni i Hercegovini. Prisutni će imati priliku čuti više o web aplikaciji za proračun UW vrijednosti, web aplikaciji koja je modernizirala pregled turističke ponude, aplikaciji koja omogućava jednostavnije dizajniranje, procjenu i izradu protuprovalnih vrata, aplikaciji za upravljanje uslugama te aplikaciji koja olakšava upravljanje proizvodnjom brzom i kontroliranom razmjenom podataka.

Dvosatni događaj će prigodnim obraćanjima otvoriti predstavnici svih uključenih strana u projekt, a poseban naglasak će se staviti na prezentacije uspješnih priča. Izvrsna je ovo prilika da se svi zainteresirani upoznaju s rezultatima projekta, ali i mladim osobama koje stoje iza vrhunskih IT rješenja. Uz mogućnost prilagodbe svojih rješenja, uključena startup poduzeća mogu ponuditi svoje usluge širem tržištu olakšavajući na taj način poslovanje poduzećima iz različitih gospodarskih grana. Spomenuto je dovoljna pozivnica za sva zainteresirana poduzeća da se pridruže ključnim akterima na D4STARTUPS danu i upoznaju se s novim tehnologijama koje mogu unaprijediti i njihovo poslovanje.

INTERA Tehnološki Park proteklih je godinu dana implementirao aktivnost D4STARTUPS, u okviru projekta Dijaspora za razvoj (D4D) koji je projekt Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.
U sklopu ove aktivnosti INTERA Tehnološki Park u travnju je organizirao hackathon koji je iznjedrio pet softverskih rješenja koja su izradili navedeni startup timovi s ciljem rješavanja problema s kojima se suočavaju lokalna poduzeća Lasta Travel, Feal, Zalmo, Nobel Corporation i Mljekara Pađeni. Na svojim rješenjima pet startupa je nakon hackathona tijekom nekoliko mjeseci mentorskog programa radilo uz pomoć stručnjaka iz dijaspore, a korisnici projekta i ostali zainteresirani svoje su vještine usavršavali i na nizu besplatnih obuka.
Svi zainteresirani svoje mjesto na ovom događaju mogu osigurati kratkom registracijom na linku, a za sve sudionike će biti osiguran prijevoz iz središta grada do prostorija INTERA Tehnološkog Parka.