Približava se kraju avantura zvana Startup Akademija

Intera tehnološki park, intera park, intera mostar

Jedno od njih je i poglavlje Startup Akademije čiji je treći ciklus započeo prije nekoliko mjeseci.

Priča o poduzetničkom duhu, pokretanju startupa i poslovnim idejama rezultirala je s 34 prijave za ovaj ciklus od čega je 16 timova dobilo priiliku za intenzivan rad na svojim idejama. Timovi su prolazili kroz 7 različitih edukacija tijekom kojih su učili o razvoju poslovnog modela, dizajnu prijedloga vrijednosti, lean customer developmentu, financijama za startupe, growth marketingu & hackingu, prezentacijskim vještinama - How to pitch te prodajnim vještinama - izradi prodajnog plana. Upravo je potonji trening, završen u petak, 27.01.2017. godine, označio kraj edukacija i početak priprema za ono najvažnije - Demo dan.
Demo dan predstavlja vrhunac Startup Akademije - trenutak u kojem će tijekom petominutne prezentacije timovi pokušati uvjeriti tročlanu komisiju da je upravo njihova ideja zaslužila zvati se pobjedničkom. Komisija, sastavljena od predstavnika INTERA Tehnološkog Parka, partnera i lokalnih poduzetnika, imat će težak zadatak - ocjenjivat će 11 timova koji će prezentirati raznovrsne ideje iz sfera gotovo svih djelatnosti. Timovi će morati zadovoljiti šest kriterija uključujući jasno definirane financije, iskustvo i sposobnosti svojih članova te kompatibilan plan prodaje. Iskazano jednom rečenicom, timovi moraju primijeniti stečeno znanje i unaprijediti svoj poslovni model.

Zadatak stavljen pred njih nije lagan, ali je vrijedan truda. Naime, pobjednički tim očekuje nagrada od 5.000,00 KM za nastavak razvoja poslovne ideje i sve pogodnosti poslovnog inkubatora INTERA Tehnološkog Parka.

Demo dan nas očekuje u ponedjeljak, 06.02.2017. godine s početkom u 11:00h. INTERA Tehnološki Park poziva sve zainteresirane da iskoriste priliku za čuti inspirativne priče, bez sumnje, uspješnih budućih poduzetnika.
Ovaj ciklus Startup Akademije financiran je od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.