FOTO  OSIGURAO HT ERONET: Pušten u rad besplatan internet za Sveučilište u Mostaru

OSIGURAO HT ERONET: Pušten u rad besplatan internet za Sveučilište u Mostaru
Član Uprave i izvršni direktor za nepokretnu mrežu HT ERONET-a Tomislav Ruk naglasio je kako je besplatna Wi-Fi mreža nastavak suradnje HT ERONET-a i Sveučilišta u Mostaru na zajedničkim projektima, odnosno nastavak sporazuma potpisanog prije nekoliko mjeseci.
„Želim da besplatan pristup internetu svim studentima omogući nesmetan pristup u svrhu obrazovanja te se nadam da će im koristiti u njihovu radu i studiranju", poručio je Ruk.
„Količina i razina STEM znanja, zapravo definira osnovicu za digitalnu društvenu transformaciju, što je preduvjet za uspješan razvoj društva u cjelini. Možemo jamčiti da će HT ERONET u budućnosti biti pokretač digitalnih promjena, koje će potaknuti i ubrzani razvoj naše regije", dodao je.

Po riječima voditelja IT centra Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Tomislava Volarića, riječ je o 100-megabitnom internetu.
„Digitalna transformacija obrazovanja neće stati na ovome. Radit ćemo na digitalizaciji i naših nastavnika i studenata te smatramo kako je to jedini i pravi put za budućnost Sveučilišta", istaknuo je Volarić.

Rektor mostarskog Sveučilišta prof. dr. Zoran Tomić i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenko Herceg složili su se kako je besplatan internet od iznimnog značaja za studente, ponajprije zato što je na Sveučilištu 17 posto studenata iz drugih zemalja, dominantno iz Republike Hrvatske.
„Od danas je mostarsko Sveučilište i doslovce u cijelosti povezano s cijelim svijetom. Hvala HT ERONET-u koji nam je ovo omogućio, i još jednom pokazao što u praksi znači društvena odgovornost, kako djeluje jedno društveno odgovorno poduzeće. Radujemo se nastavku suradnje i najavljujemo još niz zajedničkih projekata, na obostrano zadovoljstvo", istaknuo je rektor Tomić.