Odlučili prodati bubrege kako bi skupili novac za novi iPhone

iPhone 6, novi dizajn, tehničke informacije, niz novosti, iphone, bubreg, prodaja
...a pored SAD-a, Velike Britanije, Japana, Njemačke i drugih razvijenih zemalja, ove godine među odabranim tržištima na kojima će odmah početi prodaja Appleovih telefona po prvi puta nalazi se i Kina.

Iako na kineskom tržištu Appleovi telefoni imaju veliku konkurenciju kompanija poput Huaweija, Xiaomija i drugih koje prodaje telefone s odličnim hardverom po puno pristupačnijoj cijeni, uređaji s logom jabuke i u ovoj su zemlji iznimno popularni, no zbog previsoke cijene veliki broj ljudi ne može ih priuštiti. Prije nekoliko godina svjetsku javnost šokirala je priča jednog maloljetnika koji je, kako bi skupio novac za novo prijenosno računalo i za iPad, prodao bubreg. Piše Zimo.co.

Pokazalo se da je to u Kini prilično jednostavno napraviti te je preko interneta pronašao agenta koji ga je odveo u bolnicu u kojoj su mu izvadili bubreg, dali mu dvije tisuće dolara i već nakon nekoliko dana poslali ga kući. Prema informacijama sa stranice BGR, čiji se novinari pozivaju na kineske medije, na sličnu stvar, odnosno prodaju bubrega odlučila su se dvojica muškaraca (Huang i Wu) koji su htjeli zaraditi novac kako bi kupili novi model iPhonea. Putem interneta pronašli su agenta koji im je trebao pronaći bolnicu i doktore koji su trebali obaviti transplantaciju i platiti određen iznos za bubrege (ne spominju se cifre), no prije prodaje bubrega morali su otići na pregled kako bi agent bio siguran da je riječ o zdravim bubrezima.

Dogovorili su se naći s agentom u bolnici, no kako se on nije pojavio, Wu se ipak predomislio te je počeo nagovarati Huanga da i on odustane od prodaje bubrega. No, čini se kako je Huangu novi model iPhonea ipak draži od bubrega te je on odlučio nastaviti s planom - kako bi ga spriječio da to ipak napravi, Wu ga je prijavio policiji, nakon čega je Huang pobjegao i trenutno nitko ne zna gdje se nalazi i je li možda pronašao novog agenta s kojim će pokušati dogovoriti prodaju bubrega.