Novi svestrani fotoaparat – Sony α6500

sony fotoaparat
Poput modela α6300 i ovaj uređaj posjeduje najbrži autofokus na svijetu, izuzetan 4D FOCUS sistem koji uspijeva da izoštri subjekat za samo 0,05 sekundi.

Također, novi model odlikuje 425 autofokusnih točaka sa detekcijom faze koje su gusto pozicionirane preko gotovo cijelog kadra. U pitanju je najveći broj autofokusnih točaka na fotoaparatima sa izmjenjivim objektivom.

Zatim, omogućeno je i snimanje do 11 kadrova u sekundi sa uzastopnim autofokusom i praćenjem ekspozicije, kao i snimanje brzinom do 8 kadrova u sekundi sa prikazom uživo, čime je olakšano praćenje brzih subjekata u pokretu, dok su istovremeno iskorištene sve pogodnosti elektronskog tražila i neposrednost optičkog tražila.

Zahvaljujući proširenom baferu koji pruža novi prednji LSI čip, fotoaparat α6500 nudi mogućnosti snimanja čak 307 kadrova pri spomenutim velikim brzinama, povećavajući šanse da ćete uhvatiti odlučujući trenutak. Ovaj čip je također zaslužan i za responzivnost uređaja, kao i za unapređeni kvalitet fotografija i video zapisa.

Osim toga, novi model karakteriše i čuvena Sony optička stabilizacija slike u pet osa, čineći ovaj APS-C fotoaparat prvim sa svim pogodnostima ugrađene napredne stabilizacije slike, koje uključuju i brzinu okidača od približno 5 stopa.

Također, na raspolaganju je podešavanje autofokusa i točke fokusa pomoću ekrana na dodir.