Nova Facebook opcija zaista djeluje zastrašujuće

12.02.2017

Instagram konstantno dodaje nove opcije za Stories, a i Facebook sada ima opciju "Discover People"!

I dalje je u fazi testiranja, pa samo pojedini iOS i Android korisnici su mogli da pristupe opciji na kratko, ali i ti pojedinci već imaju veoma jasna mišljenja o promjenama.

Discover People je upravo ono što vam zvuči da jeste. To je alat koji vas povezuje sa ljudima sa kojima nemate apsolutno nikakav kontakt niti išta zajedničko. Na primjer, kada gledate listu predstojećih događaja (Events) takođe možete da vidite profile ljudi koji idu (Going To) na neki od tih događaja.

Takođe, ova opcija olakšava da pronađete ljude na Facebooku koji rade u istoj kompaniji kao vi ili ako živite u istom susjedstvu. Malo zastrašujuće, zar ne?

Kada koristite Discover People nećete videti one koji su vamveć prijatelji jer je očigledno cilja da nađete sasvim nove sa kojima nikako niste povezani. I nismo sasvim sigurni što o ovim promjenama da mislimo, jer to znači da profil može da vam bude izložen totalnim strancima!

Iz Facebooka kažu da se ne radi o ugrožavalju bilo kakve privatnosti. Sve je u povezivanju.

"Često je teško saznati nešto o ljudima oko tebe, bilo da je u pitanju početak novog posla, članstvo u novoj grupi, odlučivanje o tome da li želiš na neki događaj ili ne, ili selidba u novo mjesto", rekli su u objavi.

"Da bismo to olakšali, počinjemo sa novom opcijom u meniju More koja se zove Discover People, koja može da pomogne da otkrijete više o osobama sa kojima imate nešto zajedničko tako što ćete potražiti njihove profile", prenosi MTV.

Tagovi: facebook opcija
loading...