Nokia priprema 18,4 inčni tablet?

tablet
Kao i svake godine, krajem veljače i početkom ožujka u Barceloni se održava najveći svjetski mobilni sajam (MWC), a nakon dugo vremena očekujemo i zanimljive novitete i uređaje s logom legendarne Nokije.

Posljednjih dana sve je više glasina oko tableta kojeg bi finska kompanija mogla predstaviti na MWC-u. Ako su one istinite, ovaj uređaj neće konkurirati iPadovima i sličnim tabletima, već će biti namijenjen korisnicima koji žele tablet s velikim ekranom te bi, prema informacijama objavljenim na Tech Spotu, dijagonala ekrana trebala iznositi čak 18,4 inča, uz rezoluciju od 2,560x1,440 piksela.

Radit će najvjerojatnije na Snapdragon 835 procesoru, imati 4GB RAM-a i 64GB memorije za pohranu podataka, a od ostalih opcija treba izdvojiti i kameru rezolucije 12 MP - navodno bi obje kamere trebale imati istu rezoluciju i podršku za NFC, dok će operativni sistem biti Android, posljednja verzija 7.0, piše Zimo.hr.

Službene informacije sa svim specifikacijama, datumom početka prodaje i cijenom trebali bi saznati za malo više od mjesec dana na MWC-u.