Na SPARK Hardware Startups događaj dolazi estonski stručnjak

spark , Mostar
Ukoliko želite naučiti kako pokrenuti i organizirati vlastiti hardware-ski startup, onda definitivno ne smijete zaobići ovaj event.

Najprije se želimo pohvaliti našim govornicima, a okupili smo zbilja odličnu ekipu iz svih područja vezanim za hardware-ske startupe. Nakon službenog otvaranja, predstavnik Microsofta BiH, Admir Tuzović, svim prisutnima će predstaviti načine na koje Microsoftove tehnologije možete koristiti u pokretanju svog HW startupa. Ukoliko redovito pratite SPARK, onda ste već upoznati s radom našeg startupa NHome, a član tima i web developer Ivan Filipović će s vama podijeliti kako izgleda njegov prosječan dan u SPARKu. Nakon njega na raspored dolazi naš gost iz Estonije Aleksander Tõnnisson, osnivač akceleratora za hardware-ske startupe BuildIt. Svoja iskustva sa robotikom podijelit će Stevica Kuharski iz Hrvatske, koji je ujedno razvio i prvi hrvatski kućni robot Alamo (Ombotics).

Naše druženje ćemo završiti panel diskusijom na temu "Usporedba hardware-skih i software-skih startupa", a osim predavača, u diskusiji će sudjelovati i predstavnici informatičkih fakulteta iz Mostara Emina Junuz (FIT) i Tomislav Volarić (FPMOZ).


Agenda
15:45 Registracija gostiju
16:00 Službeno otvaranje - Andrea Čordaš (SPARK)
16:10 Napravite internet za svoje stvari - Microsoftova vizija IoT-a - Admir Tuzović (Microsoft)
16:30 Building the NHome Bridge - Ivan Filipovic (NHome)
16:50 Osnivanje i izgradnja globalnog branda na stranom tržištu - Aleksander Tõnnisson (BuildIt)
17:20 Poslovni modeli u IoT svijetu - Stevica Kuharski (Ombotics)
17:50 Pauza
18:00 Panel diskusija: Usporedba hardware-skih i software-skih startupa
Aleksander Tõnnisson, BuildIt
Marko Zeljko, NHome
Emina Junuz, FIT - Univerzitet Džemala Bijedića
Stevica Kuharski, Ombotics
Tomislav Volarić, FPMOZ - Sveučilište u Mostaru

18:45 Druženje

Službeni SPARK telefon Eronet je omogućio besplatno sudjelovanje na događaju, no broj mjesta je ograničen. Rezervirajte svoje mjesto prijavom preko naše aplikacijske forme do 26.10.