FOTO  Mostar: Upriličena završna ceremonija projekta Women in progress

Women in progress, intera mostar, Mostar

Projekt ''Women in progress'' implementirali su u suradnji REDAH i Asocijacija poduzetnica u BiH ''ONE'', a podržan je od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini u okviru Fonda za podršku osnaživanju žena. Ovaj projekt temeljio se na jačanju ženskog poduzetništva u cilju stvaranja uvjeta za poboljšanje statusa žena i jačanja njihove pozicije u razvoju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

Osim predstavnikca nagrađenih projekata prisutnima se se obratili i REDAH-a g. Ivan Jurilj, predsjednica Asocijacije ONE, gospođa Aida Zubčević, te predstavnica Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, ECON dužnosnica gospođa Lilian Wahl-Tuco.

Od 29 prijavljenih projekata dodijeljeni su grantovi za tri projekta, a to su "Prodaja specijaliziranog virtualnog promotivnog prostora" (3000$), autorica Jasne Jurčić i Jelene Krešić, zatim projekt "Pčelarstvo" (2000$), autorice Aide Krupalije te projekt "Modni studio NICCA" (1000$), autorice Nives Ćorić.

Lilian Wahl - Tuco iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini istaknula je važnost ovakvih projekata za sve poduzetnice koje su sudjelovale u ovom projektu kao i za buduće poduzetnice koje će se voditi ovim primjerom.