FOTO  Mostar: Startup Four Game Studio objavio svoju prvu igru dostupnu na mobilnim platformama

intera mostar, igrica, Mostar

Startup Four Game Studio se bavi izradom video igara za PC i mobilne platforme. Pored izrade video igara studio se bavi još i 3D modeliranjem, animiranjem te 3D vizualizacijom, tj. kretanjem u realnom vremenu unutar 3D prostora.

Želite li spasiti vjevericu koja je izgubila glavu !?!?!

Ono sto je interesantno i što nam je povjerio član tima Mohamed El-Zayat jeste da je Four Game Studio dovršio izradu platformer igre „Headly Deadly" koju možete besplatno preuzeti na Google Playu za Android platformu, a igra će uskoro biti dostupna za iOS i Windows Phone platforme.

Ideja ekipe je bila napraviti sto otkačeniju i zabavniju runner igru, pa ste u igrici u ulozi vjeverice koja je izgubila glavu i pokušava kroz 20 nivoa izbjegavajući razne prepreke na svome putu doći do bolnice. Igra je napravljena na jedan vrlo simpatičan „cartoonish" te je odlikuje odličan dizajn nivoa i likova, tako da je pogodna za sve uzraste rekao je El-Zayet.
Uz dolazak na druge mobilne platforme autori ove zanimljive igre u daljnim nadogradnjama pripremaju mnoštvo novih i zanimljivih nivoa, te novih avantura za našu malu vjevericu.
Nemojte čekati nego već sada preuzmite igricu na linku: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fourgamestudio.HeadlyDeadly&hl=hr i prepustite se izazovu, te podržite perspektivne mlade domaće autore od kojih svakako očekujemo još zanimljivih projekata!!!