FOTO  Mostar: SPARK otvara natječaj za drugu generaciju startupa

spark , Mostar
Na svom smartphonu imaš mali milijun aplikacija, ali baš nijedna nema ono što ti trebaš? Imaš ideju za neku novu video igru? Ili čak razmišljaš o pametnim poslovnim rješenjima koje će moći koristiti tvrtke u BiH, ali i u cijelom svijetu?

Sada imaš priliku da ostvariš sve te ideje u SPARKu! Pokreni svoj startup i postani SPARKovac! Prije nego prva generacija startupa napusti njihove prostorije, SPARK svoja vrata otvaraju drugoj. Prijave na startup program su otvorene do 1.2.2016., a ovaj put se vaše ideje trebaju uklopiti u jednu od ove četiri teme:

1. Pametni gradovi
2. Mobilne aplikacije
3. Video igre
4. Pametna poslovna rješenja

Forma za prijavu je jako jednostavna i neće vam oduzeti puno vremena, a evo i 5 razloga zašto pokrenuti svoj startup u SPARKu:

1. prostor i oprema (radno mjesto, računalo, software, 3D printer, projektor, TV i sve ostalo što ti je potrebno)
2. edukacija i mentorstvo (ekonomija, marketing, administracija, pravne stvari, proizvodnja...)
3. kafić i zabavni sadržaj (XBox, Uno, biljar, stolni nogomet, stolni tenis...)
4. suradnja (sa SPARKom, s ostalim startupima, s investitorima, s mentorima...)
5. novac (20 000 KM - 200 000 KM stipendije; 1 000 000 KM investicija)


Čak i ako nemaš svoju ideju, svejedno možeš postati SPARKovac! Ako misliš da svojim znanjem i vještinama možeš pridonijeti jednom od timova u SPARKu, i za tebe SPARKovci imaju prijavu na web stranici.

Osim prijave na startup program i priključenje timovima, također su otvorene prijave u SPARK školu, a radionice programiranja, dizajna i projekt menadžmenta su idealne ako još uvijek nisi spreman pokrenuti svoj startup, ali želiš naučiti što više tako da jednog dana možeš. Prijavi se na www.spark.ba.