Mostar: 1. naučno-stručna konferencija sa međunarodnim učešćem SFERA 2015

Horizont 2020, Tehnološki park, program, Work Ready Now, intera mostar, sfera 2015, konferencija

Kkonferencija sa međunarodnim učešćem SFERA 2015.
Tema konferencije je "Oblikovanje i tehnologije arhitektonskih otvora", a održat će se 12. i 13.11.2015. godine u tehnološkom parku "Intera".
Konferencija preispituje naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja arhitektonskih ili građevinskih otvora.

Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće vizije o ovim arhitektonskim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

Konferencija se sastoji iz dva dijela - prezentacije naučnih i stručnih radova u prvom dijelu, i prezentacije savremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i dizajna prozora i vrata, u drugom dijelu konferencije. Kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom ovih arhitektonskih elemenata su dobrodošle da se prijave za prezentaciju na konferenciji, kao i izlaganje kataloga i drugog promotivnog materijala u izložbenom prostoru konferencije.
Generalni sponzor konferencije je FEAL d.o.o. Široki Brijeg.
A ostali sponzori i partneri koji su podrzali konferenciju su: Profine, Europrofil , Aluplast, Valm, Alukonigstahl, Staklorad, Kristal-Vitez, G-U , Schachermayer, Urban BiH, Veka, Maco, Velux