Microsoft upozorava: Windows 7 ima velike sigurnose mane

Microsoft, Microsoft BiH, Microsoft, Microsoft, Microsoft BiH, Microsoft, Microsoft BiH, Microsoft brend, Microsoft Translator , hrvatski jezik, Microsoft, Adobe Type Manager, ranjivost sustava, hakeri, Microsoft brend, Microsoft BiH, Windows 7, propust
... ali prema posljednjim informacijama u sebi ima jednu skrivenu i potencijalno vrlo opasnu manu, piše Forbes.

U razgovoru za Forbes šef Microsoftovog marketinga Chris Capossela je objasnio da svatko tko koristi Windows 7 to čini na vlastitu odgovornost te je otkrio da je Microsoft zabrinut za budućnost ovog operativnog sustava i njegovu kompatibilnost s novijim hardverskim rješenjima. Osim toga izrazio je i zabrinutost za sigurnost korisnika.

''Brinemo se kad ljudi koriste operativni sustav star 10 godina jer postoji mogućnost da sljedeći printer koji spoje na računalo neće raditi zato što jednostavno nije kompatibilan. Slično je i s novijim igricama poput Fallouta 4 koji jednostavno ne radi na starijim računalima'', kaže Capossela. Zbog toga, kaže on, vršimo pritisak na proizvođače softwarea da rade nove programe kompatibilne Windowsima 10. ''To starija računala čini nepogodnima za nove programe, a osim toga, na njima postoji velika opasnost od virusa'', kaže Capossela.

Zaključio je kako je vrlo važno da se prestane fragmentirati Windowsova baza za instaliranje te da korisnicima treba pružiti sigurnije mjesto.

Neki stručnjaci misle da Capossela ove izjave nije dao zbog brige za korisnike nego kako bi što više korisnika preuzelo novu verziju Windowsa, piše Forbes, a prenosi N1.