Microsoft najavio novi val otkaza i otpis 950 miliona dolara

microsoft
... rezanje do 1.850 radnih mjesta i otpis 950 milijuna dolara. Velika većina planiranih otkaza je u Finskoj, piše tportal.hr.

Vrijedi podsjetiti kako je Microsoft kupio mobilni odjel Nokije 2013. godine za 7,1 milijardu dolara, a u srpnju lani su srezali 7.800 radnih mjesta iz te kupovine uz trošak od 7,6 milijardi. Prošli tjedan je prodat i segment običnih mobitela, no što je bitnije - današnjom najavom iz Microsofta od mobilnog odjela gotovo da ne preostaje ništa.

- Fokusiramo se u segmentu mobitela tamo gdje možemo biti različiti - u poduzećima koja cijene sigurnost, upravljivost i Continuum mogućnost, te kod potrošača koji cijene istu stvar - rekao je čelnik Microsofta Satya Nadella.

Sličnu poruku je poslao i Terry Myerson, izvrši potpredsjednik Windows & Devices odjela. U službenoj mail poruci zaposlenicima uvjerava kako kompanija nije završila priču s mobitelima te da će razvijati nove izvrsne uređaje, no poveže li se sve do sada, stvar je jasna. Microsoft diže sidro. Sve i da dogodine otkriju pametni telefon iz Surface linije, šanse su da u svijetu potrošača neće biti dovoljno zanimanja za takvo što. Prodaja Windows (Phone) uređaja je pala za više od 70 posto, a na jednom od najznačajnijih događaja za Microsoft, konferenciji BUILD o Windows Phoneu nije bilo ni riječi.

Myerson je već tada rekao kako ove godine od Windows Phone segmenta ne treba očekivati...pa, ništa.