Kako možete vidjeti je li neko tajno ušao u vaš profil na Facebooku

19.03.2018

Usprkos svim upozorenjima i opasnostima koje vrebaju, mnogi od nas i dalje su prilično opušteni

...kad je riječ o sigurnosti naših profila na Facebooku. Lozinke koje je lako pogoditi, neažuriranje antivirusnih softvera i davanje osobnih podataka ko zna kome najčešće su greške koje mnogi od nas čine.

Nekima se dogodi i da se zaborave odlogirati iz mailova i Facebooka kad ih koriste na tuđim računarima. Uz sve te uređaje koje koristimo na različitim lokacija, teško je pratiti kad i gdje smo se logirali na društvene mreže i e-mail.

Srećom, postoji način da saznate njuška li vašim profilom sljedeća osoba koja koristi taj računar, ili čak vaš znatiželjni bivši partner ili partnerica.

Evo kako: kad se prijavite na Facebook (bilo na telefonu, tabletu ili računaru) idite na Postavke> Sigurnost> Gdje ste prijavljeni.

Kliknite Edit i na ekranu će vam se prikazati svi uređaji na kojima ste trenutno logirani.

Ne samo to, već ćete moći vidjeti koristi li se vaš Facebook na računaru ili pametnom telefonu, a otkrivena je i IP adresa te posljednje vrijeme kad je određeni uređaj korišten za pristup vašem Facebooku.

Ako primijetite nešto što vam daje razlog za zabrinutost da neko njuška vašim profilom, postoji način da zaustavite neželjene prijave. Uz svaku sesiju nalazi se gumb "Završetak aktivnosti", kojim možete prekinuti sve neželjene prijave.

Možete se zaštiti i u budućnosti. Postavite upozorenja koja će se oglasiti svaki put kad se neko pokuša logirati na vaš Facebook. Idite na Postavke> Sigurnost> Login Alerts, gdje se te obavijesti mogu postaviti.

Za dodatnu zaštitu možete dodati još jedan nivo odobrenja. Idite na Idite na Postavke> Sigurnost> Login Alerts> Odobrenja, gdje možete dodati još jedan korak u prijavama, odnosno kod koji će vam stizati na mobitel prilikom logiranja.

Index.hr

loading...