'HT ERONET tehnički je spreman implementirati 4G mrežu'

4 g mreža, HT Eronet

U prostorijama HT ERONET-a u Mepas Mallu održana je press konferencija povodom devete konferencije NetWork-a pod sloganom "Povežimo točke poslovanja", koja će se održati u Neumu od 27.-29. ožujka.

NetWork konferencija održava se u organizaciji tvrtke Microsofta Bosne i Hercegovine, a HT ERONET petu godinu za redom telekomunikacijski je sponzor konferencije.

„Broj korisnika koji koriste Microsoft servise iz dana u dan, godine u godinu je sve viši. Izrazito mi je zadovoljstvo što vidim da akademska zajednica teži za implementacijom digitalnih servisa kako bi omogućila jednostavniju, lakšu i drugačiju edukaciju srednjoškolcima i osnovnoškolcima", kazao je direktor Microsofta Bosne i Hercegovine Omar Krivušija.

Krivušija je naglasio kako će na ovogodišnjoj konferenciji osnovne teme biti umjetna inteligencija, cyber sigurnost te tehničke radionice.

Direktor Sektora prodaje HT ERONET-a Robert Crnjac istaknuo je važnost konferencije kao mjesta za proširenje suradnje, stvaranje novih kontakata te ostvarivanja dugoročne partnerske suradnje na obostrano zadovoljstvo.

„HT ERONET tehnički je spreman implementirati 4G mrežu, naravno po prioritetima tržišta. Međutim, potrebno je sačekati odluku RAKA te će tada biti precizirani svi uvjeti. Tržište će 4G mrežom dobiti puno jer će se stvoriti nužne pretpostavke za implementaciju svih mogućih servisa sukladno svjetskim standardima", rekao je Crnjac.

Kao uspješan primjer zajedničkog projekta Crnjac je naveo informatičku učionicu koju su zajedno sa Sveučilištem u Mostaru i Microsoftom Bosne i Hercegovine opremili na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.