FOTO  HT Eronet: Održana konferencija za novinare povodom 6. Microsoft NetWork konferencije

HT Eronet, Microsoft
...koja će biti održana u Neumu, od 18. do 20. travnja, a na kojoj je HT Eronet - telekomunikacijski partner Microsofta.

Tim povodom, nazočnima su se obratili Omer Krivošija, direktor Microsofta za BiH, te članovi Uprave HT Eroneta Goran Kraljević i Tomislav Ruk.

Zahvaljujući HT Eronetu što se i ove godine kao partner uključio u konferenciju, Krivošija je, između ostaloga, kazao:
„Ove godine ćemo, zasigurno, imati najveći broj sudionika - više od 700; uz 80 vrhunskih lokalnih i regionalnih predavača, predstavnika izvršne vlasti, do vodećih ICT stručnjaka i menadžera. NetWork konferencija je zaista postala najveća tehnološko-poslovna konferencija u BiH jer pruža jedinstvenu priliku sudionicima, uz upoznavanje s aktualnim Microsoftovim i partnerskim rješenjima i IT trendovima, razmijene iskustva, unaprijede znanja i stvore nove poslovne kontakte".

Prema riječima dr. Gorana Kraljevića, HT Eronet će osigurati telekomunikacijske kapacitete za održavanje konferencije, a istodobno i besplatan pristup internetu svim posjetiteljima.

Uz osiguranje Wi-Fi pristupa, HT Eronet će svim svojim korisnicima nazočnima na konferenciji osigurati visoku propusnost mobilne mreže kako bi, bez obzira na veliki broj sudionika na konferenciji, imali stabilan i kvalitetan pristup mobilnom internetu.
„Želim istaknuti da je u prethodnom, veoma dinamičnom razdoblju, u okviru tehničkog dijela HT Eroneta dovršen i niz projekata koji omogućuju razvoj novih inovativnih usluga i rješenja od kojih ćemo jedan dio prezentirati u okviru konferencije. Tijekom prvoga kvartala 2016., dovršena je implementacija HT Eronet Cloud okoline, zasnovana na modernom data centru smještenom u Grudama. Redundantna klimatizacija, redundantna opskrba električnom energijom, stalni automatizirani nadzor uvjeta i pristupa, jamči smještanje podataka u sigurnom okolišu.

Uz osiguranu antivirusnu i ostale vrste zaštite od elektroničkih napada, osiguranim backupom podataka, razina sigurnosti koju Eronet Cloud centar nudi poslovnim korisnicima, na veoma je visokoj razini. Intenzivirane su aktivnosti na modernizaciji pristupne mreže što će rezultirati značajnim povećanjem pristupnih brzina i kvalitete širokopojasnog pristupa internetu. Za korisnike će to značiti veći izbor internet opcija i ostalih naprednih usluga".

Prema riječima Tomislava Ruka, HT Eronet je prepoznao ovu IT konferenciju kao mjesto na kojemu će prezentirati usluge iz svog portfolia.
„Među uslugama koje bih ovaj put istaknuo, tu su nove poslovne govorne tarife Poslovni Mix, koji omogućuju neograničenu mogućnost kombiniranja međutarifa unutar poduzeća, uz potpuno besplatnu SMS i govornu komunikaciju između djelatnika poduzeća.
Naravno, uz besplatne međusobne pozive, u mjesečnu naknadu tarifa su uključene besplatne minute prema mobilnim i fiksnim mrežama u Bosni i Hercegovini, a naročito ističem veliku količinu uključenog mobilnog interneta, do 32 GB. Uključene količine korisnici mogu koristiti bez ograničenja brzine, a s implementacijom novih tehničkih sustava, maksimalne brzine iznose do 21 Mbit/s. Uz govornu komunikaciju, krajem Q1/2016, HT Eronet je napravio iskorak u segment Cloud usluga. Usluge Cloud Server i Cloud Storage, omogućuju poslovnim korisnicima korištenje resursa smještenih u modernom data centru, bez straha da se njihovi podaci nalaze izvan granica Bosne i Hercegovine. Optimalna uporaba resursa garantira i financijske uštede... Kao jednoga od partnera u razvoju Eronet Cloud centra, poduzeće HT Eronet vidi i Microsoft. Inicijalna ponuda virtualnih poslužitelja s Microsoft Windows operativnim sustavima, te opcijska ponuda Microsoft SQL licenci unutar ponude Cloud Server, početak je suradnje s Microsoftom, a sve usmjereno prema cilju da HT Eronet svojim korisnicima osigura jednostavan i financijski optimalan pristup Microsoftovim proizvodima.
Dodatna pogodnost je mogućnost besplatnog testiranja usluga, na što pozivam sve poslovne korisnike da učine putem svojim prodajnih predstavnika ili odjela poslovne prodaje, kao i na predstojećoj Microsoft Network6 konferenciji".

Prezentacija ponude HT Eroneta održat će se 19. travnja 2016. u 11 sati, u prostoru „Nacionalnog restorana", hotela „Grand" u Neumu.

Inače, prijave za NetWork 6 konferenciju otvorene su do 11. travnja. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 350 KM (plus PDV), a svi oni koji se prijave do 8. travnja dobit će popust od 100 KM. Microsoft BiH i ove godine posebnu pozornost posvećuje studentima koji za samo 50 KM (plus PDV) mogu sudjelovati na konferenciji. Više informacija o Microsoft NetWork 6 konferenciji možete pronaći na web stranici www.msnetwork.ba.