HP Mostar uvodi uslugu slanja i primanja novca putem MoneyGrama

HP Mostar, MoneyGram
Riječ je o usluzi koja pruža jednostavan način prijenosa novca širom svijeta bez otvaranja bankovnog računa i koja je dostupna u 44 poslovnice HP Mostar širom Bosne i Hercegovine, rečeno je utorak na konferenciji za novinare u Mostaru.

Klijenti sada mogu slati novac s bilo koje od 350 000 lokacija širom svijeta gdje je dostupna usluga MoneyGrama direktno na lokacije Hrvatske Pošte Mostar gdje će sredstva biti raspoloživa za preuzimanje u nekoliko minuta.

- MoneyGram globalno pruža usluge inovativnog transfera novca i usluge plaćanja. Kompanija je prepoznata u svijetu kao financijska veza između prijatelja i članova obitelji - kazao je čelnik ključnih partnerstava MoneyGrama za jugoistočnu Europu Radu Pojoga.

Napomenuo je kako je MoneyGram poduzeće prisutno u više od 200 zemalja širom svijeta na više od 350.000 lokacija s kojih je moguće vršiti transakcije te kako i Bosna i Hercegovina ima potencijala da ponudi svoje usluge ljudima ovdje i omogući im uspostavu financijskih veza između njihovih obitelji i prijatelja.

- Prema podacima Svjetske banke protekle godine u Bosnu i Hercegovinu pristiglo je oko 2 milijarde dolara što znači da sve više ljudi porijeklom iz BiH šalje novac kući. To je upravo jedan od razloga zbog kojeg mi želimo povećati svoju nazočnost ovdje uvođenjem novih partnera - naglasio je Pojoga.

Pošiljke novca u Bosni i Hercegovini u 2017. od 2 milijarde dolara, iznose 11,5 posto bruto nacionalnog proizvoda u zemlji.

Većina novca koji je poslan u BiH dolazi iz istočne Europe, većinom iz Hrvatske (564 milijuna), Srbije (317 milijuna) i Slovenije (146 milijuna). Značajan dotok novca je također pristigao iz Njemačke (211 milijuna), Austrije (193 milijuna) i Sjedinjenih Američkih Država (173 milijuna).

Ravnatelj HP Mostar Mate Rupčić izrazio je zadovoljstvo što je poduzeće MoneyGram prepoznalo HP Mostar kao strateškog, ozbiljnog i stabilnog partnera.

- HP Mostar već dugi niz godina na svojim šalterima uspješno pruža usluge slanja i primanja novca, te smo s proširenjem asortimana usluga s MoneyGramom na tržištu Bosne i Hercegovine željeli opravdati očekivanja naših krajnjih korisnika da mogu obavljati i ovu uslugu. Vjerujemo kako s ulaskom u MoneyGram partnerstvo svojim korisnicima osiguravamo kvalitetan, siguran i brz prijenos novca - kazao je Rupčić.

Inače, poduzeće MoneyGram u Bosni i Hercegovini prisutno je od 2012. godine poslovanjem s Novom bankom, a pored HP Mostar suradnja je ostvarena i s BH Telecomom.