FOTO/VIDEO  Google predstavio Android Auto

Google Android Auto sustav, android, google, na Android platformi, Google Maps, android, kopija, play store, antutu officer
Android Auto je odgovor na Apple CarPlay i zasnovan je na najnovijoj verziji Android operativnog sustava koji stiže na jesen. Sustav je dizajniran tako da je sličan standardnom Android okruženju, uz pojednostavljen interfejs, da bi što manje odvlačio pažnju tokom vožnje.

Google je optimizovao kontrole i komande koje se očitavaju na displeju multimedijalnog sustava u automobilu, kako bi vozač na bolji i sigurniji način koristio aplikacije i usluge koje su mu na raspolaganju na Android platformi.

Iz istog razloga predviđena je opcija korištenja Google Now glasovnih komandi za što više sadržaja i funkcija, kao što su Google Maps navigacija, slanje SMS poruka, aplikacije poput Google Play Music.

Takođe, vozač tokom vožnje može putem glasovnih komandi unositi različite potsjetnike, koji će biti dostupni i na njegovom smartfon uređaju kada kasnije napusti vozilo.

.

Prvi automobili opremljeni Android Auto sustavom pojaviće se do kraja godine. Google je za sada postigao dogovor o suradnji sa Audijem, General Motorsom, Hyundaijem i Hondom, sa kojima je formirao Open Automotive alija

Pogledajte kratku prezentaciju Google Android Auto sustav