Deset puta brži mobilni internet od svibnja u HT ERONET-u

Eronet, HT Eronet
Regulatorna agencija za komunikacije dodijelila je danas u Sarajevu dozvole za korištenje radiofrekvencijskog spektra za pružanje elektroničkih komunikacijskih usluga putem mobilnih pristupnih sustava, odnosno 4G mreže.
Uime HT ERONET-a, dozvolu je preuzeo član Uprave i izvršni direktor za pokretnu mrežu dr. sc. Goran Kraljević.
Odmah nakon preuzimanja dozvole, HT ERONET je i službeno pustio u rad 4G mrežu u Mostaru.
4G je četvrta generacija mobilne mreže, donosi bolju kvalitetu usluga i brži mobilni Internet, usporediv s VDSL brzinom kućnog interneta. Kod nas će se koristi LTE 4G sustav, koji nudi do deset puta brži prijenos podataka od aktualne 3G mreže.
„Iznimno me veseli što smo, s našim dugogodišnjim pouzdanim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom, nastavili suradnju koja, na najbolji način, može unaprijediti i ubrzati razvoj našeg gospodarstva i povećati brzinu i kvalitetu mobilnog prijenosa podataka naših korisnika. Oprema na kojoj puštamo 4G mrežu je već i 5G-ready", rekao je Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT ERONET-a.

Zamjenik predsjednika Uprave i član Uprave zadužen za poslovanje s korisnicima, Tomislav Ruk potvrdio je da će komercijalne usluge temeljene na novoj mreži, korisnicima HT ERONET-a biti dostupne od svibnja ove godine:

„Uskoro ćemo našim korisnicima predstaviti i nove tarife koje će u potpunosti pokazati funkcionalnosti 4G mreže, naravno uz zamjenu postojećih SIM kartica za USIM kartice, odnosno one koje mogu pristupiti 4G mreži."

Svečana promocija nove 4G mreže bit će održana sutra, u utorak, 9. travnja, na izložbenom prostoru HT ERONET-a, u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2019.