Code On Meetup Vol. 3: Američke prakse inspiriraju Mostar

Intera tehnološki park, intera park, intera mostar

S druge strane, u Sjedinjenim Američkim Državama i svijetu poznat je kao grad u kojem su živjela braća Wright što za posljedicu ima iznimno jaku vezu Daytona i zrakoplovstva. Ipak, ovaj američki grad u sebi krije mnogo više od toga - to je grad koji je već davno prestao biti „samo" središte zrakoplovne industrije. U njemu već godinama postoje tehnološki parkovi i poslovni inkubatori, osnovani su startupi koji uspješno posluju na inozemnim tržištima, a utemeljene su i organizacije čija je svakodnevna misija unaprijediti životnu okolinu svakog stanovnika Daytona.

Jedna od takvih organizacija je i Dayton Inspires koja svojim projektima želi omogućiti porast broja mogućnosti za napredak Daytona. Iza sebe imaju implementirane brojne aktivnosti kojima su došli na korak bliže ostvarenju svog cilja. Sa željom jačanja veza između Daytona i Bosne i Hercegovine, član Dayton Inspires tima Brett Hill dolazi u Mostar te će u četvrtak, 17.5.2018. godine u 17h biti dijelom trećeg izdanja Code On Meetup-a. On je svoje iskustvo stjecao u radu sa širom društvenom zajednicom, ali i startupima i poduzetnicima. U svom izlaganju simboličnog naziva „Why Dayton Inspires" predstavit će rad organizacije, aktivnosti na koje stavljaju naglasak, ali i mogućnosti za suradnju i savjete koje će spremno prenijeti na članove sličnih organizacija u Mostaru.
Predstavnici različitih društveno odgovornih organizacija, studentskih udruga, aktivisti i svi drugi zainteresirani mogu se prijaviti na linku do srijede, 16.5.2018. godine do 16h. Za sve dodatne informacije mogu se obratiti na [email protected].