Čak 18 timova u finalu Idea Knockouta 2016

natjecanje, tehnologija, Cadence
Regionalno natjecanje tehnoloških ideja Idea Knockout 2016 u organizaciji informatičkog časopisa Bug i generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma ugostit će ove godine osamnaest timova

Bit će održano u zagrebačkom kinu Europa u četvrtak, 29. rujna, s početkom u 10 sati. Prva nagrada su plaćeno putovanje i štand na najvećem svjetskom sajmu novih tehnologija CES 2017, koji će biti održan početkom siječnja u Las Vegasu u Sjedinjenim Državama.

Evo koji su timovi ušli u finale Idea Knockouta 2016:

1) STEMI
Platforma za učenje na zahtjev koja kao prvi proizvod donosi Hexapod Robota - igračku-robota koju djeca moraju sama sastaviti kako bi njime mogla upravljati mobitelom, usput upijajući znanja i razvijajući vještine iz STEM (znanost-tehnologija-elektronika-matematika) područja.

2) Canelio
Aplikacija za trening kućnih ljubimaca koja sadrži statistiku, povezana s posebno izrađenim klikerom, fizičkim uređajem inače starim 30 godina i validiranim svuda u svijetu, a u ovom slučaju prilagođenom aplikaciji. Dobila je 40 tisuća kuna kao pobjednica Microsoftoovg natjecanja Software Startup Academy.

3) Smart Lumies
Smart Lumies je spoj virtualnog i stvarnog svijeta za djecu od 5-15. Prvi proizvod, Smart Lumies Q su kocke na kojima se igre biraju kao kod Nintenda, modularne su kao Lego kockice i sve podržava aplikacija za kreiranje vlastitih igara, kao i pracenje uspjeha.

4) MyBrushies
Gadget za četkicu za zube povezan s mobilnim uređajem zahvaljujući kojem dijete tijekom pranja zubiju igra igru, pobjeđujući sve dok to radi ispravnom brzinom i na ispravan način.

5) GammaChef
GammaChef je robot kuhar, automatizirani kućanski aparat.

6) Visiobike VCB
Koncept povezanog baterijskog paketa za električne bicikle - VCB koristi Bluetooth i GSM modul kako bi korisniku pružio uvid u status baterijskog paketa kao i električnog bicikla u kojem se nalazi.

VCB sve podatke šalje u sustav u računalnom oblaku gdje korisnik može vidjeti sve statističke podatke o upotrebi kao i trenutnu lokaciju VCB-a. Također, proizvođačima je po prvi puta omogućen uvid u stanje cijele serije proizvoda u stvarnom vremenu.

7) Antiteza
Automatizirani web-servis za izradu mobilne aplikacije za promociju prehrambenih proizvoda, namijenjen malim gospodarstvima. Stvorena aplikacije se automatizirano promovira putem društvenih mreža.


8) Bookcoverpedia
Napredan online sustav za automatiziranu izradu naslovnih stranica knjiga, na temelju osnovnih podataka (naslov, ime autora, naziv izdavača...)

9) IZZY
Ideja se bazira na brandiranim tipkovnicama koje predstavljaju sportske klubove, muzičare, političke stranke i slično te na činjenici da je tipkovnica najkorištenija aplikacija na najkorištenijem uređaju današnjice, a uopće nije marketinški iskorištena.

10) Clockwork Biefcase
Clockwork Biefcase je društvena igra demontiranja fizičke, elektronske bombe koja se nalazi u koferu.

11) GuitarFriend
GuitarFriend uređaj je koji bi osobama s privremenim ili trajnim invaliditetom trebao omogućuti sviranje gitare. Koristi se tako da se pričvrsti za gitaru, na području rezonantne kutije instrumenta te zamjenjuje jednu ruku i omogućuje korisniku sviranje.

12) Juvo - Home Friends
Rješenje iz područja interneta stvari koje se sastoji od pametnih senzora, Bluetooth narukvica, plišane igračke sa zvučnikom i mobilne aplikacije. Namijenjeno je roditeljima male djece, djece s posebnim potrebama ili djece s poteškoćama u razvoju.

Pametni senzori, koji su postavljeni na ključna mjesta u kućanstvu (kuhinja, kupaona, izlazna vrata, balkon), obavještavaju roditelje ako im se dijete približi, šalju prikupljene podatke na mobilnu aplikaciju i aktiviraju alarm unutar plišane igračke da djetetu zaokupe pažnju do pojave roditelja.

Kao pobjednici riječkog Startup Campa pozvani su u ljubljanski ABC Akcelerator.

13) Gooma
Aplikacija zamišljena da bude savršeni suputnik na poslovnim putovanjima. Planira vašu rutu, bilježi troškove, brine se o voznom parku i svim sitnim, ali dosadnim detaljima na poslovnom putovanju.


14) Gigly
Gigley je mobilna aplikacija koja štedi vrijeme. Trebali bi ju moći koristiti za plaćanje računa, izradu rođendanskih ukrasa, fotografiranje, pomoć oko auta, organiziranje tuluma, čuvanje djece raznorazne dostave...

15) Hatch!
Prvi otvoreni koalicijski sustav nagrađivanja kupaca i centralne ponude, s prednostima i pogodnostima za krajnje korisnike.

16) Nanodiy
Projekt Nanodiy je nova tehnologija tiska na tekstil. Osmišljena je tako da bi bilo tko s uredskim printerom trebaomoći izraditi postojan otisak i time sam izrađivati svoje materijale ili s iznimno malo ulaganja pokrenuti vlastiti posao.

17) Cadence
Digitalna asistentica za Windowse, poput Cortane. Osim što može komunicirati i nuditi korisniku rješenja, Cadence bi trebala biti sposobna obavljati i složene operacije kao što su slanje SMS poruka, mailova i slično.

18) CSGStudio
CSGStudio je program za 3D modeliranje koji se zasniva na boolean operacijama.

tportal.hr