Apple vodeći na rastućem tržištu tablet uređaja

apple, tablet, istraživanje tržišta

Prema IDC-ovom istraživanju tržište tablet uređaja je u trećem kvartalu ove godine zabilježilo blagi rast od 1,9 posto, a vodeći proizvođač je i dalje tvrtka Apple

IDC je proveo još jedno istraživanje koje se tiče tržišta tablet uređaja i to za vrijeme trećeg kvartala ove godine. U tom je razdoblju zabilježen blagi rast tržišta od 1,9% na godišnjoj razini te je isporučeno 37,6 milijuna tablet uređaja.

Također, u tom je razdoblju zabilježen rast tri od pet vodećih proizvođača tablet uređaja. Vodeći proizvođač je i dalje Apple s 31,4% udjela u isporučenim tablet uređajima. Na drugom se mjestu nalazi tvrtka Amazon s udjelom od 14,5% zahvaljujući novoj Fire HD liniji tableta, prenosi BUG.

apple,tablet,istraživanje tržišta

Samsung je pao na treće mjesto među proizvođačima na udio od 12,3% (s prošlogodišnjih 14,6% uz pad na godišnjoj razini od 13,9%). Na četvrtom se mjestu nalazi Huawei koji je također zabilježio pad isporuka te sada bilježi tržišni udio od 9,5% (pad od 4,4% na godišnjoj razini). Tvrtka Lenovo nalazi se na petom mjestu s udjelom od 6,7% (rast od 7,6% na godišnjoj razini).