FOTO  Svake četiri godine ovaj grad bude središte Napoleonove vojske

Montereau Faut Yonne

..., ali mnogo većem gradiću na rijeci Seini od Cannes Écluse. Riječ je o Montereau Faut Yonne. Montereau je preljepi gradić sa oko 20.000 stanovnika. Od glavnog grada Francuske Pariza udaljen je oko 80-tak kilometara. Riječna luka Montereau-Fault-Yonne je industrijska luka.

Mjesto je nosilo galsko ime Condate "konfluence", što se odnosi na ušća rijeke Seine i Yonne. Godine 1026. , Raynard, grof Sens, sagradio je dvorac na mjestu koje su stvorile Seine i Yonne da okupi trgovce koji silaze s ove dvije rijeke. Stoga je utemeljena mjesnica Montereau.

Jean sans Fear, knez Burgundija ubijen je na mostu Montereau 10. rujna 1419. godine. Na mostu na kojem je ubijen John the Fearless stoji natpis: "U godini tisuću četiristo i deset, na mostu složio devet, bio je ranjen Jehan de Bourgongne, Montereau ili krivnja Yonne."

Radi ovoga gradića vodili su se mnogi ratovi, a danas u njemu postoji muzej u kojem možete pronaći dosta zanimljivosti o povijesti ovoga gradića.

U novoj povijesti najzanimljivije je da ova grad svake četiri godine donosi festival u čast Napoleona, kada iz cijelog svijeta stižu turisti, ali i oni koji žele da budu dio Napoleonove vojske.

Više fotografija pogledaqjte OVDJE.

HERCEGOVINA.info