Što učiniti kad naručite fotoaparat, a dobijete ciglu?

fotoaparat, cigla
Na internetskoj adresi foto.forum I. H. je odlučio nabaviti fotoaparat marke Canon i pripadajuću mu opremu. Čak se i naknadno telefonski dogovorio sa isporučiteljem oko detalja jer mu je cijena od 1500 kuna odgovarala, piše Večernji list.

Nakon samo dva dana poštar je donio željno iščekivani paket, u kojem se, umjesto očekivanog fotoaparata nalazila samo cigla od siporeksa umotana u novinski papir.

"To je za mene bio trenutačan šok, ali umjesto da nazovem pošiljatelja odmah sam slučaj prijavio policiji. Budući da je pošiljatelj na uputnici za primitak novca naveo svoju adresu(!) policija ga je pronašla nakon samo pola sata u Konavlima kod Dubrovnika. Pošta je uspjela blokirati da uplaćenih 1500 kuna 'ode' pošiljatelju i taj novac sam odmah dobio natrag", ispričao je 37-godišnjak.

Kaže da ga je pošiljatelj prvo zvao i prijetio mu, ali mu je potom poslao ispriku i 150 kuna na ime plaćene poštarine za paket.

"Poruku da ovako postupim izvukao sam na slučaju svoga prijatelja koji je na internetu naručio autodijelove, a u paketu dobio pravo pravcato - sidro", objasnio je svoj postupak umalo prevareni naručitelj.