Što nikako ne biste trebali kupiti na popustu, a šteti zdravlju

madrac, kupovina, popusti, proizvodi, kupovina, madrac, pokazatelji

1. Madraci

Možda se na prvi pogled čini pametnim potezom potraga za odgovarajućom cijenom pri kupnji skupih predmeta poput madraca. Ipak, madraci na popustu često nisu dobar izbor. Razlog je često jeftina izrada ili oštećenja, a vi zasigurno s godinama ne želite riskirati bolove u leđima i lošu kvalitetu spavanja samo kako biste uštedjeli novac. Ovo osobito vrijedi za online kupovinu madraca jer niste u mogućnosti pregledati proizvod prije nego što stigne na vrata. Čak i ako naletite na veliki popust na madrace kod pouzdanog brenda, pobrinite se da na vrijeme saznate zašto je uistinu snižen i da li se sniženi madrac i dalje kvalificira za jamstvo.

2. Adaptirano mlijeko za bebe

Ako na polici uočite adaptirano mlijeko za bebe na popustu, ne povodite se povoljnijom cijenom s obzirom na to da je vrlo vjerojatno riječ o proizvodu kojem uskoro ističe rok trajanja, ako već nije istekao. Iako je ilegalan čin prodavati proizvode s istaknutim rokom trajanja, ponekad bivaju slučajno ostavljeni na polici i na dohvat ruke bezazlenim roditeljima kao što se nekoć dogodilo s roditeljima iz američke države Texas koji su svoje novorođene blizance slučajno hranili adaptiranim mliiekom završenog roka trajanja. Zbog navedenog, novorođenčad se razboljela. Čak i ako adaptirano mlijeko i nije učinilo da dijete oboli, sadržaj hranjivih tvari u mlijeku može biti potrošen.

3. Vitamini

Gutanje starih vitamina vašem organizmu neće učiniti štetu, ali njihova jačina sa starošću opada. Ako uočite vitamine na popustu, vjerojatno su se na polici zadržali dugo i zbog toga uistinu nisu vrijedni kupovine ako ih planirate koristiti narednih mjeseci. Vitamini ne moraju imati datum isteka roka na svojoj etiketi, ali mnogi proizvođači na etiketi će napisati 'najbolje do' datuma na bočici kako biste dobili ideju o tome kada vitamini počinju propadati.

4. Začini

Kako vrijedi opće pravilo, začine treba mijenjati jednom godišnje. Držite li ih duže od toga, njihov okus neće biti onakav kakav bi trebao. Ako, primjerice, snižena staklenka češnjaka u prahu u trgovini stoji više od 6 mjeseci, prije nego što to shvatite na licu mjesta, po sniženoj cijeni dobit ćete proizvod koji nikako neće biti u dobrom stanju naspram svježeg po punoj cijeni.

5. Kondomi

Svoje seksualno zdravlje vjerojatno ne želite povjeriti nečemu što je obolježeno da se nalazi na 80& popusta iz nepoznatih razloga. Ako sniženim kondomima na polici dućana još nije istekao rok, to će se vrlo vjerojatno uskoro dogoditi. Ako je sama kutija kondoma djelomično strgana, lako je vjerojatno da su oštećeni i sami kondomi.

5. Make-up

Vaš puder ili korektor ne mora uvijek imati 'najbolje do' datum otisnut na pakiranju, ali to ne znači da joj ne ističe rok. Ako je neki beauty proizvod našao svoje mjesto na polici s popustima, velike su šanse da u trgovini obitava već duže vrijeme, Da je uistinu pojedinoj šminki istekao rok trajanja, najbolje ćete se uvjeriti po samom mirisu proizvoda. Pri samom kraju roka trajanja, osim što će neugodno mirisati, kozmetički proizvodi istovremeno gube postojeće sastojke, a njihovo nanošenje može izazvati alergijsku reakciju.

Izvor: tportal.hr