Status građanina BiH se širi Facebookom poput virusa

Nezadovoljstvo građana Bosne i Hercegovine se svakodnevno osjeti u svim sferama života. Trend odlaska građana iz BiH posebno je ...

... aktualan posljednjih mjeseci, a da je tako vidljivo je na svakom koraku.

Na društvenim mrežama se svakodnevno komentira situacija, a status jednog građanina naše zemlje na Facebook u se širi poput virusa.

"Otišla je Elma u Nizozemsku, a Darko i Ivana u Francusku. Admir, Marina i Igor su u Austriji, a Jasmina i Amir u Sloveniji. U Njemačku su otišli Sara, Vesna, Nihad, Stipe, Saša i Aleksandra, dok su se Mirela, Anes i Dario odlučili za Italiju. Šejla je sa roditeljima otišla u Norvešku, a Samir i Dejan na studij u Dansku.

Mirnesa, Tina, Nikolina, Denis i Luka putuju svjetskim morima, a Emina, Alma, Ema i Zara su u Emiratima...Otići će i Ajla, Edina, Tijana, Maja, Selma, Enis, Tarik, Andrej, Zdravko i Besim.

Svi će oni otići, a gdje ćeš ti, Bosno i Hercegovino? Odnosno, dokle ćeš ti tako moći? Tko će ti rađati stanovnike? Tko će dugove vraćati?

Pitaš li se, Bosno i Hercegovino, kad te Una, Vrbas, Sava, Bosna i Neretva poplave, tko će biti tu da te očisti? Pitaš li se, Bosno i Hercegovino, kad se stijene odlome i zemlje otvore, a domovi i putevo obruše, tko će sve to ponovo izgraditi?

Jer, Bosno i Hercegovino, ako ovako nastaviš da se rasipaš resursima kojih nemaš u izobilju, od jedne i jedine domovine postati ćeš tamo neka prokleta avlija.

Evo sad odoše Asmir i Nina, otići će i autor ovog teksta, a mnogi se vratiti neće. Najbolji se vratiti neće.

Kome ćeš ti ostati? Kome ćeš biti jedna i jedina? Pitaš li se to ikad?

Zbogom Bosno, a i Hercegovino. Zbogom jedna i jedina...

Tagovi: facebook status
12.11.2017 u 11:59