Srbijanski mladi policajci se slikali kao mafijaši, MUP najavljuje kazne!!!

... na kojoj su se, oponašajući ponašanje više primjereno kriminalcima nego policajcima, našli zaštitnici reda i zakona objavio je na svojoj Facebook stranici “Radio 021″ uz opis “lokalna banda”, a prenosi Telegraf.rs.

Na fotografijama se nalaze diplomci Centra za osnovnu policijsku obuku iz Sremske Kamenice koji su u listopadu prošle godine završili školovanje za policajce. Fotografija je nastala za vrijeme obuke, a iz ove ustanove kažu da još uvek ne znaju kako se našla na društvenim mrežama.

Iz vrha policije nam je rečeno da će biti pokrenut postupak protiv svih osoba koje se nalaze na fotografiji.

- Ovo je skandalozna fotografija i biće pokrenut postupak protiv svih osoba koji se nalaze na slici jer je ovo rušenje ugleda srpske policije - rekao je izvor iz vrha MUP-a za Telegraf.

U tijeku dana očekuje se i zvanično priopćenje MUP-a o ovom nemilom incidentu.

Na facebook profilu koji je objavio spornu fotografiju već su se pojavili brojni komentari osude, ali i podrške mladim policajcima, a jedan od komentatora napisao je definiciju koja možda i najbolje definira ovaj slučaj: "Nijedna vrata nisu pogrešna koja na pravi način definiraju psihologiju ovakvih momaka odraslih na Rambo filmovima, i pogrešnim idolima. Još dok je postojala Milicijska srednja škola u Sr. Kamenici u devedeset posto soba posteri su bili idoli tipa Arkana i Tigrova".