Srbijanac izumio uređaj koji štedi do 50 posto goriva?!

benzinska pumpa petrol livno, benziska pumpa, crna kronika, nafta, Gorivo, nafta, Gorivo, Gorivo, pojeftinjenje, FBIH, uređaj, Gorivo, štednja, Ljubuški, ispekcija, radnici, Gorivo, savjeti, potrošnja, nafta, Gorivo, inspekcija, nafta, ulje, BIH, Gorivo, bivši pomoćnik, kaznena prijava, nafta, Gorivo, Gorivo, cijene, pojeftinjenje, Gorivo, Hercegovina, cijene, dizel, nafta, poskupljenje, Gorivo, pojeftinjenje, benzinska crpka, Livno, radnici, Gorivo, Gorivo, Federacija BIH, poskupljenje, Gorivo, poskupljenje, Federacija BIH, Gorivo, poskupljenje, Hercegovina, Gorivo, cijene, BIH, Gorivo, cijena, BIH, Gorivo, loše gorivo, biogorivo, alternativa za gorivo, nafta, Gorivo, sniženje, cijene, dizel, Parafin, Mostar, Gorivo, kćeri, zaborav, zaboravio
Uz to, kako kaže, njegov izum emisiju štetnih plinova, poput ugljen-monoksida, smanjuje skoro tri puta u odnosu na klasične suvremene motore.

Kako je Tanjugu izjavio Pešić, kome ovo nije prvi pronalazak, uređaj je prošao brojna ispitivanja na Mašinskom fakultetu u Nišu čiji su rezultati veoma ohrabrujući pa ga uskoro očekuje i serijska proizvodnja.

- Zanimljivo je da su rezultati ovog uređaja bolji na starijim motorima, koji se najviše i voze na našem području. Tako sam ugradnjom ovog uređaja na starom traktoru ‘IMT' uspio ostvariti uštedu goriva od preko 50 posto što je zaista izvanredan rezultat, priča Pešić.

- Reaktor se ugrađuje u ispušni sustav motora. Sastavi dio je i posuda u koju se sipa destilirana voda koja je neophodna za rad reaktora, a ugrađuje se i sustav termootpornih crijeva i specijalni usisnik koji se montira u usisnu granu automobila, kaže on i dodaje da su rezultati također impresivni i kada je riječ o emisiji štetnih plinova.

- Za vrijeme rada motora imate mnoštvo plinova koji nastaju, koji su zapaljivi, a ne koriste se za dobivanje energije u samom motoru. Ovaj uređaj potpomaže da i ti plinovi budu spaljeni u samom cilindru motora tako da na ispuhu skoro da nema nikakvog dima. Prilikom ispitivanja na Mašinskom fakultetu u Nišu emisija ugljen-monoksida u motoru u kome je ugrađen reaktor od 9 postotaka, smanjena skoro tri puta na 3,14, objašnjava Pešić, koji je završio Elektrotehničku školu u Nišu i studirao na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Piroćanac Zoran Jovanović je prije tri mjeseca instalirao reaktor u svoj automobil "Renault Scenic".

- Prva stvar koju sam primijetio je da auto ima dosta veću snagu. Potrošnja u gradskoj vožnji u Beogradu gdje radim je oko 6,3 litara na 100 kilometara, a riječ je o dizel motoru snage 1.900 kubika, kaže Jovanović.