Splićanin autom lovio avion na ruti Zagreb - Beograd, dvaput ga zaustavljali policajci... i puštali

pista, avion
... u grad Netanyju gdje u subotu igra utakmicu 5. kola Europskog kupa nacija. Letom iz Zagreba preko Beograda do Tel Aviva, a zatim autobusom do Netanyje, ragbijaši su putovali cijelu noć.

Nije se, naravno, radilo ni o čemu posebno dramatičnom, zrakoplov Air Serbie koji je letio prema Bliskom istoku nisu napali teroristi ISIL-a, put se sretno završio. "Drama" je prethodila polasku u Izrael, a glavni je akter bio Tomislav Burazin, pouzdani centar i vrlo važan član ragbi reprezentacije.
Premda je za planiranje puta u "bijeli svijet" uvijek sve važno pomno isplanirati, uz neke neizbježne "detalje" najvažnije je ipak ponijeti putovnicu. Baš to najvažnije, simpatični 29-godišnji Splićanin nije napravio. Putovnicu je zaboravio u jakni u automobilu ostavljenom u jednom hotelu u kojem je odsjeo tijekom boravka u Zagrebu. Na zagrebačkoj zračnoj luci Pleso je tek prilikom "čekiranja" primijetio da je nema, ali je pomislio da su mu je suigrači u šali sakrili kao što je to stari dobri običaj među uvijek dobro raspoloženim ragbijašima.

Svi su ga uvjeravali da se ovaj puta ne radi o šali, samo je on nimalo zabrinut čekao da se šaljivdžija otkrije u posljednji trenutak jer su slične spačke redovite među ragbijašima. Sva su uvjeravanja bila uzaludna, shvatio je kad je bilo kasno i zrakoplov je iz Zagreba poletio bez njega.

Pomalo nevjerojatno zvuči, Burazin je odjurio do hotela, uzeo putovnicu za koju je shvatio gdje bi mogla biti i sjeo u automobil. Jureći kao sumanut autoputom kroz maglu, došao je do Beograda i na vrijeme stigao na aerodrom Nikola Tesla.

Jednom su ga zbog prebrze vožnje zaustavili hrvatski, a jednom srpski prometni policajci. Kad im je objasnio o čemu se radi progledali su mu kroz prste. Sreća u nesreći bila je ta što se na transfer u Beogradu za let u Tel Aviv čekalo gotovo tri sata. "Ludi" Burazin uspio je te će u subotu biti u postavi reprezentacije protiv Izraela u važnoj utakmici koja može biti ključna za ostanak u skupini...

jutarnji list