Špijun sa velikog platna obara rekorde gledanosti

film Špijun
Osim američkog boks offica, film o tajnom agentu Džejsonu Bornu bilježi dobre rezultate gledanosti i u domaćim-kino dvoranama. Glasnogovornik multipleksa "Palas" u Banjaluci Marina Popović ističe da je publika u gradu na Vrbasu zainteresovana za ovaj akcioni film.

"Zasad je gledanost odlična, i ovakvi rezultati filma su bili očekivani. Mogu reći da mi uopće nismo razočarani rezultatima", istaknula je Popovićeva.

Ona je dodala da je banjalučka publika raznolika kada je u pitanju ovaj film, te da se može reći da ostvarenje nije isključivo akcioni film za mušku publiku. "Film o Džejsonu Bornu će biti na našem repertoaru još najmanje sedam dana", dodala je Popovićeva.

Sarajevsko kino "Cinema City" također bilježi odlične rezultate gledanosti ovog filma kao i banjalučko kino. Sarajevska publika također može uživati u ovom akcionom ostvarenju tijekom ove i iduće nedjelje. Za razliku od banjalučkog i sarajevskog kina, mostarsko kino "Cinestar" premijeru filma najavljuje za 25. kolovoza.

"Džejson Born" je nastavak izuzetno popularne trilogije sačinjene od djela "Bornov identitet", "Bornova nadmoć" i "Bornov ultimatum", uključujući i manje uspješan film "Bornovo nasljeđe". Pol Gringras, režiser filmova "Bornova nadmoć" i "Bornov ultimatum", u novom dijelu ponovo se pridružio glumcu Metu Dejmonu i stvorio je novi nastavak Bornove globalno popularne franšize studija "Universal" u kojem nekadašnji najsmrtonosniji operativac CIA izlazi iz sjene.

U novom filmskom ostvarenju Metu Dejmonu se pridružuju Alisa Vikander, Vincent Kasel i Tomi Li Džons, dok će Džulija Stajls reprizirati svoju ulogu u ovom superpopularnom serijalu. Serijal o Bornu, sniman prema knjigama Roberta Ludluma, postavio je nove standarde za cjelokupni žanr akcionih filmova u smislu akcione koreografije, prizora potjere i zamršenih obrta i zato se publika u američkim kino-dvoranama složila da novi nastavak nije nikog razočarao, javljaju Nezavisne novine.