Šokantno: Pseće meso prodavali pod janjetinu?

. Zapanjujući su rezultati analiza mesa uzetih iz šest londonskih restorana - sumnja se da "janjeći" curry sadrži pseće meso.

Analize mesa naručio je BBC, koji će u srijedu navečer alarmantne rezultate analize objaviti u dokumentarcu koji se bavi hranom koja se prodaje u londonskim restoranima.

Između ostalog, u laboratorij su dali analizirati uzorke "janjećjeg" curryja, a rezultati su šokantni. Otkriveno je kako u njemu uopće nema janjetine, a analiza je pokazala da to meso nije ni piletina, ni govedina, ni svinjetina, pa čak niti konjetina ili jaretina. Navodno bi se moglo raditi o psećem mesu, ali to još nije službeno potvrđeno.

Proizvod od govedine - s malo govedine
Također, otkriveno je da jelo koje se prodaje kao proizvod od govedine u sebi ima tek mali udio govedine, a uglavnom sadržava krv pilića i druge sastojke od piletine.

Najnovije rezultate analize mesa iz londonskih restorana za Independent je komentirao nutricionist Surinder Phull.

"To je zastrašujuće. Jer ako se ne da identificirati od kojeg je mesa proizvod napravljen, pitanje je što to je? Od kuda je uvezeno? Gdje je životinja zaklana? Je li meso uopće higijenski ispravno? Ima li u njemu nekakvih bakterija?", pita se Phull.

net.hr