Šokantno: Ginekolog godinama slikao intimne dijelove pacijentica

žene, snimanje, ginekolog, ginekolozi, pregled, Tomislavgrad, ginekolozi, ginekologija, ginekolog, Preporuka ginekologa, mobing, ginekolog, ginekologija, pregled, lječnički  pregled, ginekolog, ginekolozi

Sud u Frankenthalu, na zapadu Njemačke, zabranio je ginekologu, koji je priznao što je radio, da četiri godine radi u svojoj struci. Ta zabrana rada stupa na snagu poslije zatvora. U 1.467 slučajeva, okrivljeni je priznao da je prekršio intimnost pacijentica, a u tri slučaja je priznao da je seksualno imao kontakte s pacijenticama i da je zlouporabio ulogu liječnika specijaliste, piše Blic.

Od svibnja 2011. godine, ginekolog, čije ime nije navedeno, slikao je svoje pacijentice dok su se presvlače u kabini i namještaju na ginekološku stolicu bez njihovog znanja. U nekoliko slučajeva je čak uspio napraviti video snimke intimnih dijelova pacijentica. Sud je ocijenio da je ginekolog ponizio svoje pacijentice gledajući ih kao predmete. Ginekolog se ispričao pacijenticama ta kazao da je počeo s psihoterapijom. Čitav slučaj su prijavile dvije bivše medicinske sestre koje su otkrile fotografije i odnijele ih policiji. Kako navodi njemačka agencija DPA, obrana će uložiti žalbu na presudu.