FOTO/VIDEO  Snimljeni NLO-i iznad Župe i Konavala?!

Tada sam iznenada na nebu zamijetio jedno veliko svjetlo narančaste boje koje se neobjašnjivo i nevelikom brzinom lagano kretalo u svim smjerovima na obzorju prema Župi i Cavtatu, javlja Dubrovački vjesnik.

- Odmah sam pozvao prijatelje da mi donesu tablet te sam, skoro u šoku, počeo snimati. Probudio sam oca i baku koji su također vidjeli što i nas troje. Nitko od nas petero nije imao valjano objašnjenje toga što smo vidjeli: jedno veliko i još 7- 8 manjih svjetlećih objekata. Sjećam se da je najveći objekat bio tri do pet puta veći i sjajniji od najveće zvijezde na nebu u utorak večer dok su objekti ili što već u njegovoj pratnji bili manje veličine: pratili su ga i kretali se jednako u svim smjerovima- priča nam naš mladi sugrađanin koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman. Ipak, velikodušno nam je ustupio svoj videouradak kojeg objavljujemo.

Mladić nam je također rekao da je u međuvremenu kontaktirao i zvjezdarnicu Višnjan u Istri gdje su mu rekli kako se kao astronomi ne bave time nego samo zvijezdama te su ga uputili u splitsku tvrtku Polaris u kojoj su temeljem dostavljenog snimka ustvrdili kako "nisu u pitanju obični objekti" te su ga potom uputili na zvjezdarnicu na otoku Hvaru kojoj je, međutim, telefon bio - blokiran!