Sjećate se plavokose Marije? Konačno razriješena sudbina djevojčice

Mala Marija

... nakon što je pronađena kako živi u romskom naselju s bračnim parom kojima nimalo ne nalikuje te je dokazano da nije u srodstvu s njima, pripalo je grčkoj dobrotvornoj organizaciji Osmijeh djeteta, piše Jutarnji.hr.

Tako je sud u Grčkoj konačno razriješio sudbinu male Marije koja će do svoje punoljetnosti imati siguran dom, a postoji i mogućnost da je netko posvoji.

- Omogućeno nam je da joj i dalje pružamo sve što joj je potrebno za njeno dobro, kao i svoj drugoj djeci o kojoj se brinemo - izjavio je Panagiotis Pardalis, zaposlenik udruge Osmijeh djeteta.

Otkako su je stavili pod skrbništvo u Grčkoj, Maria živi s najmanje 20-ero djece koja govore romski i grčki jezik tako da je naučila oba jezika. U rujnu bi trebala krenuti u vrtić.

- Igra se i priča puno kao i svako dijete. Jako je otvorena - dodao je gospodin Pardalis.

Malu plavokosu djevojčicu policija je otkrila tijekom racija u romskom nasilju u blizini grada Farsala.

Iako je par kod kojeg je policija pronašla dijete tvrdio da su joj roditelji, tužitelji su izrazili sumnju zbog njene puti, plavih očiju i kose.

Poslije toga je par uhićen pod optužbom za otmicu djeteta i lažiranje dokumenata, nakon čega su priznali da su im Mariju ostavili njeni roditelji iz Bugarske, jer se više nisu mogli brinuti za nju. Priču je potvrdila i njena biološka majka koju je policija pronašla u jednom romskom naselju u Bugarskoj. Ukoliko požele vidjeti Mariju, morat će potražiti dozvolu od grčkog suda. Inače, njihovi susjedi su za Independent ispričali kako se par dobro brinio za djevojčicu.