Severnina o Draženu: “Ne može se protiv talenta, ljubavi, osmijeha…”

Severina

... košarkaški 'Mozart' Dražen Petrović napravio je svoje prve korake. Ispred tadašnjeg doma četveročlane obitelji Petrović, novinare je dočekala  majka Biserka, koja je lani u sinovu čast stan prenamijenila u Draženovu spomen sobu.

'Tri mjeseca poslije Draženove tragedije, na Mirogoju mi je prišao jedan gospodin i rekao, nemojte biti tužni, vi ste ga rodili, ali on je naš, od svih nas. Zapravo on je bio dijete od svih. S vama tu pričam, ali sve mi tu u grlu stoji, puno emocija. Taj muzej u Zagrebu je druga priča, tu je veliko prostranstvo, tu dolaze grupe, ali ovo su emocije', prisjeća se Draženova mama.

Slavna Splićanka je u posjet stigla iz Zadra, gdje nakon 6 rasprodanih koncerata duž jadranske obale, odmara sa sinčićem Aleksandrom. Dražena, kaže Seve, nažalost nije imala priliku upoznati. 'Ja sam toliko oduševljena, prvo Biserkinom energijom i snagom, i kad me zvala odmah sam rekla da ću doć' i baš mi je to bilo slatko i zanimljivo da u kući, u zgradi gdje se rodio mali princ košarke i šibensko čudo od djeteta.

'Ne može se protiv talenta, ne može se protiv ljubavi, ne može se protiv osmijeha. Ne može se protiv toliko puno rada kao što je to Dražen imao u sebi, što je pokazalo da svi ti politički funkcioneri koji su možda i namještali te utakmice su došli, prošli, više nitko im se ne sjeća imena, ali njegovog imena se sjećaju svi', kaže Severina.

Sljedeće godine navršava se 20 godina od Draženove smrti u prometnoj nesreći u Njemačkoj. U njegovu čast odigrat će se 20 utakmica po cijeloj Europi i na taj način košarkaškog Malog princa približiti nekim novim klincima.

(dnevnik.hr)