Šest osobina koje poslodavci žele u vama

Razgovor za posao

Točnije, kada donose odluku o zapošljavanju poslodavci traže u vama šest osobina, piše Lifehack.

Samopouzdanje

Poslodavci smatraju kako je ovo osobina koja nedostaje većini kandidata. Možete vi imati perfektan životopis, no ukoliko ne znate dobro ni stisnuti ruku kod rukovanja, teško da imate šanse upasti i tim kompanije koja zapošljava. Prvi dojam je ključan, a ako sami ne vjerujete u sebe, neće niti itko drugi. Glavu gore i ne izbjegavajte kontakt očima.

Profesionalnost

Čak 86 posto tvrtki od svojih zaposlenika očekuju profesionalnost - ne samo u poslu već i pri ostavljanju prvo dojma. Na razgovor dođite adekvatno odjeveni i pokažite sugovorniku da ga poštujete.

Otvorenost prema novim iskustvima

Poslodavci traže kreativnost, otvorenost prema inovacijama i potrebnu za raznolikošću. Ukoliko ste otvoreni za nova iskustva, znači da se ne ograničavate na izvršavanje rutinskih obaveza, već ćete uvijek tražiti priliku za napredak. Zaposlenik koji je voljan riskirati i isprobavati nove stvari odličan je kandidat za tvrtku.

Intelektualna znatiželja

Nju ćete dokazati na dva načina - sposobnošću rješavanja problema i željom za učenje. Ukoliko želite znati kako funkcioniraju poslovni procesi bit ćete idealan kandidat za radno mjesto, jer svaki poslodavac žudi za zaposlenikom koji prati razvoj tehnologije i pronalazi inovativna rješenja raznih problema.

Raspoloživost

Potrebno je pokazati otvorenost prema suradnji, ali i požrtvovnost, otvorenost, volju i pouzddanost.

Samostalnost

Kako bi izbjegli mikromenadžment, poslodavci traže upravo ovakvu osobinu kod zaposlenika. Takav radnik zna koje su mu dužnosti i obaveze, stoga mu nitko ne treba govoriti što treba raditi. To ujedno znači da se radi o učinkovitoj osobi, koja lako funkcionira na poslu, a takve osobe svatko želi imati u svojoj kompaniji.

izvor: srednja.hr