Seks skandal u Tužiteljstvu TŽ: Tužiteljica pokušala svjedokinju nagovoriti na seks

Naime, nakon što je Tužiteljstvo u Tuzli zatražilo svoje izuzeće, jer se radi o njihovoj kolegici, Federalno tužiteljstvo slučaj je prepustilo Tužiteljstvu ZDŽ, koje je provelo istragu, saslušalo osumnjičenu i svjedoke, podiglo optužnicu, te je dostavilo tuzlanskom sudu.

- Sud u zakonskom roku od osam dana, koji istječe u srijedu, treba odlučiti o optužnici - kazao je sugovornik "Avaza" upućen u pravne procedure.

On je dodao da zakon predviđa da Sud u Tuzli prihvati ili odbaci optužnicu, ali će se, najvjerojatnije, dogoditi treća mogućnost, a to je da Županijski sud u Tuzli, po principu kolega iz Tužiteljstva, zatraži od Vrhovnog suda FBiH da i suđenje prepusti drugom sudu, odnosno zatraži svoje izuzeće.

- U tom slučaju, postoji velika vjerovatnoća da će Vrhovni sud FBiH postupiti kao Federalno tužiteljstvo i da će suđenje biti održano u Zenici - kažu u sudu.

Tužiteljica Tužiteljstva TŽ Dijana Milić optužena je, kako saznaje Dnevni avaz, za dva nedjela, i to iznuđivanje iskaza svjedokinje zloupotrebom položaja, te spolni odnos zloupotrebom položaja "u pokušaju". Ona je optužena da je svjedokinju u slučaju čiju je istragu vodila instruirala na davanje određene izjave, a potom i pokušala spolni odnos s njom, zloupotrebljavajući odnos tužitelj - svjedok, javlja Dnevni avaz.