Savršena djelatnica po mjeri poslodavca

karijera, zanimljivosti, posao, posao, kriza, posao, diskriminacija žena, nezaposlenost, pušenje, posao, posao, karijera, ponašanje, facwbook, chat, posao, karijera, posao, odmor, posao, zavod za zapošljavanje, posao, nezaposlenost, posao, poslodavac, karijera, društvene mreže, ponedjeljak, posao, jet lag, zaposlenje, posao, karijera, navike, godine, vrijeme, jesen, stres, radno mjesto, žene, stres, posao, stres, Uzroci, internet, psihoza, Facebook socijalna mreža, posao, šefovi, navike, društvene mreže, stres, zdravlje, sreća, posao, stres, nova tehnologija, tehnologija, starenje, društvene mreže, mržnja, Facebook fenomen, Facebook, faceboook, facebook status, svg datoteke, računala, cyber kriminalci , posao, natječaj za posao, posao, psihološki pritisak, posao, sreća, Facebook, hakirana stranica, hakiranje, posao, otkaz
Cijelog nas života uče da savršenstvo ne postoji. Dok smo mladi, teško nam je to prihvatiti pa se uglavnom zaljubljujemo u lijepe dečke i curke. S vremenom počinjemo cijeniti i neke druge vrline te prestajemo tražiti savršenstvo jer ono doista nije realna kategorija. No postoje ljudi koji su za nas savršeni sa svim vrlinama i manama :), a zovemo ih prijatelji, partneri...

No, što je savršeno poslodavcima? Vrlo su često, da prostite, prilično blesavi i kontradiktorni. Žele zaposlenice koje su mlade, najbolje oko 22 godine, ali da imaju barem 5 godina radnog iskustva, mudrost žene od 40 godina te radne navike i znanje nekoga sa 20 godina radnog iskustva. Nije li to krasno? Kako bi bilo sjajno da se to sve može uliti u mozak i napraviti djelatnike baš „po mjeri" poslodavca.

Naravno, očekuje se da djelatnice mogu raditi najmanje 10 do 12 sati dnevno, da su cijelo to vrijeme prikovane uz radni stol te savršeno dotjerane jer poslodavac mora uživati dok ih gleda. Savršeno zdravlje ne moramo niti spominjati jer bolovanje nikako nije poželjno. Bilo bi zgodno da nemaju djece ili da i djeca imaju već 30 godina jer bi inače mogle, ne daj Bože, biti dekoncentrirane ako im je npr. dijete bolesno ili ima nekih problema, a to opet nije poželjno.

E sad, misterij zvan obitelj. Poželjno je da djelatnica ima obitelj jer to znači da je stabilna i odgovorna, no u tom slučaju ne može uvijek biti na raspolaganju - npr. rad vikendom, ponoći i slično. Ako djelatnica nije u braku, to je super jer ju se može iskorištavati od 0 do 24 h. Ona ionako nema svoj život ni zanimacije, ne mora kuhati, prati rublje, čistiti, ma ne mora ništa, tu je samo zbog posla koji radi?. Ali kod te slobodne postoji opasnost da nije stabilna. Ako ne može živjeti barem 20 godina s istim mužem ili nije udana a već joj je 40, onda je možda ipak teže psihički poremećena ili ne zna što želi. To je sve potencijalna šteta za posao koji radi jer što ako se zaljubi u poslovnog partnera? Eto opet problema.

Radila sam u jednoj tvrtki gdje se djelatnica srnećih očiju (slatka - tip kojeg bi svaki muškarac poželio zaštititi), u braku, s djetetom, ozbiljna i odgovorna, smrtno zaljubila u jednog vanjskog suradnika i postala totalno smotana. U tom razdoblju napravila je hrpu poslovne štete, izludila muža s traženjem razvoda, gnjavila vanjskog suradnika koji je samo iskoristio priliku, no nije mu bilo ni na kraj pameti petljati se u život udane žene, i koji je na kraju od dotične pobjegao u osmoj brzini.

Zato, dragi poslodavci, odlučite se što želite: ljepotu, iskustvo, pamet ili nešto četvrto. Sve to u paketu jednostavno ne postoji :) .

IZVOR: zena.hr