Sarajka S. R. dobila dijete sa 15 godina mlađim momkom: Uzela sam od njega što sam htjela!

bebe, djeca, pelene, odvikavanje, sarajka, dijete, veza
Svaki njegov osmijeh i pokret za mene je radost. Postao je centar mog života, a minute koje provodim s njim, bilo da je vrijeme igranja ili bdjenja nad njim u noćima kada ima temperaturu, dale su smisao mom životu.

Ovim riječima počinje svoju ispovijest pred novinarom Avaza 35-godišnja S. R. iz Sarajeva, koja se nakon neuspjele veze upustila u avanturu s tada 20-godišnjim mladićem kako bi, kako kaže, sebi ispunila želju da postane majka.

- Viđali smo se osam mjeseci. Ustvari, njega je "prevarilo", a ja sam dobila ono što sam silno priželjkivala - dijete. On zna za to, ali ja od njega ništa ne tražim. Samo sam mu kazala da ću, kada dođe vrijeme, uzeti sina za ruku i pokazati tko mu je otac. Jednostavno sam mu rekla da moje dijete nije donijela roda. On traži da uradim DNK analizu kako bi bilo utvrđeno očinstvo, ali to još nisam učinila - govori nam S. R., priznajući da joj nije lako u društvu, ali šaputanja komšija iza njenih leđa je ne zanimaju.

Sa sinom u naručju, koji  razgovor prekida smijehom i gugutanjem, ova majka nam odaje i razlog zbog kojeg se, kako kaže, morala odlučiti na ovaj čin.

- Neki me možda neće razumjeti, ali nakon što su moji roditelji stradali u ratu, a ja ostala sama da se brinem o sestri i bratu, osjetila sam da mi vrijeme prolazi i da želim učiniti nešto samo za sebe. Bivši momak bio je stariji od mene i nije se želio vezati brakom, niti je pristajao na trudnoću, tako da nisam imala drugog izbora - kaže S. R., dodajući da obitelj prehranjuje povremenim radom na pijacama i sudjelovanjem na plaćenim seminarima.

Mladić bez komentara

Kontaktirali smo i mladića za kojeg S. R. kaže da je otac njenog djeteta. Iako je potvrdio da je bio u vezi s njom, nije htio ništa govoriti o slučaju, niti komentirati činjenicu da ga ona smatra ocem djeteta.

Dnevni avaz