San svakog tinejdžera: Tableta koja sprječava pijanstvo

pijanstvo, studenti, babysittere, alkohol, tinejdžeri, ovisnost, alkohol, opijanje, vikend, žene, ovisnost, alkohol, žene, alkohol, ovisnost, studenti, alkohol, zdravlje, djevojke, ovisnost, alkohol, Mostar, alkoholizam, maloljetnici, tinejdžeri, škola, piće, jelo, alkohol, tablete, pijanstvo, alkohol, ljeto, znojenje, alkohol, piće, razlog, pušenje, alkohol, alkohol, život, alkohol, BIH, ovisnost, pijanstvo, parada pijanstva, vožnja, dijete, dijete-roditelj, roditelji, otkriće, mladi, BIH, djevojke, alkohol, FBIH, alkohol, pijanstvo, sreća, istraživanja, mladi, BIH, maloljetnice, pijanstvo, maturanti, maturantice, alkohol, zaduženje, pijanstvo, trend, alkohol, Mostar, alkohol
Znanstvenici testiraju lijek koji bi mogao blokirati pijanstvo ako se uzme prije nego što počnete piti alkohol. Iomazenil bi mogao poništiti utjecaj alkohola na mozak, što znači da bismo mogli piti alkohol, a nikad se ne napiti, prenosi hina.

Pilot-studija pokazala je da su oni koji su popili iomazenil prije alkohola bolje vozili, odnosno brže su reagirali i kočili te su manje vrludali po cesti. Iako zvuči kao san svakog tinejdžera, istraživači s Yalea ne žele stvoriti lijek koji bi jednostavno dopustio ljudima da više piju.

Nadaju se da bi njime mogli liječiti kronične alkoholičare tako što bi razvili tabletu koja ljude održava trijeznima. Tako bi alkoholičarima oduzeli zadovoljstvo opijanja alkoholom jer se ne bi mogli napiti.

Kritičari ovakve ideje tvrde da nitko ne može natjerati alkoholičara da uzme tabletu prije nego počne piti. Misle i da ovakav lijek neće proći pokraj multimilijunske industrije pića.