Samo u BiH: Vjenčanje usred poplave!

poplave, vjenčanje, BIH
Bukvalno u poplavi, u Svodni kod Bosanskog Novog gdje su pred matičarkom Radmilom Banjac sudobnosno „da" jučer izgovorili mladenci Goran Ješić iz Svodne i Sandra Sredić iz susjednih Vitasovaca kod Bosanskog Novog koje je Sana u potpunosti opkolila vodom.

Mlada se nije htjela vjenčati bez roditelja i kume koji su ostali vodom zarobljeni u Vitasovcima. Da sve bude gore kod njih su bile i burme, mladoženjino odijelo i Sandrina vjenčanica.

- I onda se pojavio čamdžija Petar Vukovojac. Uspio je da se probije do Vitasovaca i negdje oko 16 sati doveze Sandrine roditelje i kumu. Brzo smo se obukli i u roku od pola sata zvali lokalnu matičarku Radmilu Banjac koja nas je i vjenčala. Da sve bude zanimljivije do tad je padala kiša, a nakon što su došli odjednom je ugrijalo sunce. Vidim u tom neki dobar znak za naš brak - priča sretan mladoženja koji je na svadbi očekivao 670 zvanica.

Mnogi zbog stravičnih poplava nisu stigli na ranije zakazano vjenčanje, ali među uzvanicima je bila i jedna ekipa iz Slovenije, iz Sežane koja je natrpana u kombi uspjela nekako da se probije do Svodne. Nakon svadbe mladini roditelji čamcem su se opet vratili u Vitasovce. Matičarka Banjac kaže da nije imala neobičnije vjenčanje, prenosi Avaz.

- Radim 26 godina. I ljude sam vjenčavala na raznim mjestima, pa čak i u brzom vozu. No, ovakvo vjenčanje nisam imala. Bilo je baš potresno, a neki su čak i plakali - kaže Banjac.