FOTO  Samo s jednom tabletom ćete ukloniti masne mrlje s pećnice

tableta za pranje posuđa, čišćenje pećnice, masnoće

Rekla je da je isprobala sve moguće proizvode kako bi očistila svoju prljavu pećnicu, ali da se činilo da ništa ne funkcionira - sve dok nije upotrijebila tabletu za pranje posuđa i toplu vodu koja je gotovo odmah uklonila prljavštinu.

Postupak je jednostavno uključivao stavljanje tablete u posudu s toplom vodom s kojom je onda nježno trljala sve mrlje na vratima, piše britanski Daily Mail.

- Nakon godina upotrebe jakih kemikalija za čišćenje pećnice, zadivljena sam činjenicom da ti treba samo tableta za pranje suđa u perilici, topla voda i lagano ribanje - napisala je u grupi na Facebooku Mums Who Clean. Nisam mislila da će biti tako lako - dodala je.

Žena je bila tako impresionirana ishodom da je odlučila podijeliti fotografije vrata pećnice prije i nakon čišćenja.

- Koristila sam posudu s toplom vodom u koju sam stavila jednu tabletu za pranje posuđa i mješavinom sam lagano oribala vrata pećnice - rekla je.

Sastojak tableta za pranje posuđa razgrađuje čestice hrane i tvrdoglavu prljavštinu i masnoću, što olakšava uklanjanje mrlja. Mnogi ljudi koji su vidjeli rezultate bili su oduševljeni time te su postupak i sami isprobali.

- Danas sam i ja ovako oprala vrata od pećnice... besprijekorno je funkcioniralo - napisala je jedna žena.

Nije prvi put da se tablete za pranje posuđa koriste za čišćenje unutrašnjosti prljave pećnice. Već smo pisali o tome kako tableta za pranje suđa lako čisti rešetke pećnice.

Zašto i kako tablete za pranje posuđa dobro čiste?

Fosfati: Kao jedan od glavnih sastojaka u deterdžentima za pranje posuđa, fosfati uklanjaju naslage kalcija i pomažu u razbijanju hrane zalijepljene na posuđe, lonce i tave.

Enzimi: Ti biološki katalizatori djeluju na staničnoj razini kako bi razbili naslage hrane i uklonili masnoće i ulja otpuštanjem proteina i peptida.

Izbjeljivač: Deterdžent sadrži malu količinu izbjeljivača na bazi klora za daljnje otapanje naslaga hrane i dodatno čišćenje.

Površinski aktivne tvari: Još jedan mali, ali bitan element u prašku za pranje suđa, tenzidi sprječavaju nastanak mrlja od vode, zbog čega posuđe nakon sušenja nema bijele mrlje te je čisto i sjajno

Izvor: 24sata.hr