Samo gutljaj piva izaziva užitak

pivo, trappist pivo, samostansko pivo, čokolada, pivo, pivo, korisna uporaba
Istraživanje je provedeno na Medicinskom univerzitetu u Indijani.

Pivo, dakako, nije jedina hrana koja služi kao okidač za centre u mozgu za nagradu i užitak; izvolite popis hrane koja također pomaže:

Integralna hrana

- Sve više istraživanja u području neuroznanosti i prehrane pokazuju da ljudi koji jedu moderno prerađenu hranu snose veći rizik od depresije, tjeskobe, promjene raspoloženja, hiperaktivnosti i drugih mentalnih i emocionalnih problema, piše bloger i psihijatar dr. Drew Ramsey za Huffington Post.

Da biste izbjegli nepoželjne učinke procesuirane hrane na zdravlje, sami kuhajte jela od cjelovitih i prirodnih namirnica; bit će to melem za vaše tijelo i mozak.

Losos

Losos i druge masnije ribe koje su bogate omega-3 masnim kiselinama mogu igrati važnu ulogu u našem cjelokupnom raspoloženju. Istraživanja pokazuju da ove masnoće imaju zaštitni učinak protiv depresije i čak smanjuju anksioznost.

Bademi

Ostali izvori ovih dobrih masnih kiselina su orasi i sjemenke, osobito lanene. Bademi su bogati spojevima koje zovemo tirozin, a odgovorni su za proizvodnju dopamina i drugih neurotransmitera povezanih s raspoloženjem.

To znači da bismo trebali jesti šaku orašastih plodova dnevno i tako poboljšati zdravlje kardiovaskularnog sistema, a zahvaljujući bogatstvu vlakana i mononezasićenih i polinezasićenih masnih kiselina, podići ćemo i raspoloženje.

Jabuke

Jabuke sadrže kvercetin, antioksidativnu tvar koja brani stanice mozga od slobodnih radikala koji mogu oštetiti neurone.

Čokolada

Ah, na čokoladu ste zasigurno prvo i pomislili. Dokazano, trenutačno podiže raspoloženje. Slasna, prepuna antioksidanata, tjera i tjeskobu - osobito ona mliječna. Za sve ostale željne „podizanja", tu je tamna čokolada.

Sjemenke suncokreta

Ove su sjemenke izvrstan izvor tirosina, neesencijalne aminokiseline koja poboljšava mentalne funkcije i raspoloženje. Suncokret je bogat i vitaminom E koji štiti srce te selenom.

Tofu

Soja je još jedan izvor tirosina, koja tijelu također omogućuje odlične doze proteina koji gode srcu. Mogu pomoći i u sprečavanju bolesti kostiju te smanjiti simptome menopauze.