Sami popločite dvorište, vrtnu stazu ili prilaz

Kalup za izradu vrtne staze - savršeno rješenje za novi izgled Vaše okućnice.

Stiglo je proljeće i vrijeme je za vanjske radove i uređivanje okućnice. Ako Vam je na umu postavljanje staza u vrtu ili dvorištu imamo savršeno rješenje za jednostavnu izradu vrtne staze , parkirnog mjesta ili postavljanje staze oko kuće.
Uz pomoć kalupa za izradu staza sve možete jednostavno i lako napraviti sami. Nema obilaženja dućana, čekanja dostave, zapošljavanja radnika i plaćanja montaže.
Kalup za izradu vrtne staze ima oblik koji Vam omogućava da dijelove spajate sa svih strana, pa je nevažno kolika je površina koju želite popločiti. Uz rad sa Kaloopyem nećete se umoriti. Teži samo 1,5kg. Izrazito se jednostavno koristi te ne zahtjeva posebno održavanje, kao ni stručnost pri upotrebi. Kalupi su izrađeni od izdržljivog polipropilena, a pomoću jednog kalupa odjednom izrađujete 9 pločica. Izrada staza pomoću ovih kalupa je vrlo jednostavna i laka.
Površina na koju se postavlja beton se poravna, zalije vodom, postavi se kalup koji je poželjno premazati starim motornim uljem, ulije se beton te kalup pažljivo izvadimo nakon 50 minuta.
Preporuča se smjesa od pijeska i cementa u omjeru 3:1 u korist pijeska.
Kaloopy - brzo i jednostavno!

Proljeće je tu, ako imate sreće pa uz svoja četiri zida posjedujete i vrt, tada znate za slatke brige i radove koje vrt nosi sa sobom, a jedna od briga jesu i vrtne staze.

Vrtne staze vječita su muka, posebice ako su zemljane, tj. šljunčane, jer ih uvijek preraste trava, a u vrijeme kiše stvara se blato koje nikako nije poželjno. Jedno od rješenja je postavljanje vrtnih staza od cementnih blokova, opeke i raznih drugih opločnika. Međutim, svako takvo rješenje zahtijeva pozamašna financijska ulaganja, a često i intervenciju stručnih majstora. U konačnici takvo ulaganje u vrt zna biti skupo, a opet ne daje onaj osjećaj zadovoljstva koji imamo kada nešto sami učinimo. Ovih dana hit na domaćem internetskom prostoru je Kaloopy - kalupi za izradu vrtne staze. Odlučili smo isprobati i vidjeti kako izgleda takva staza u praksi.

Voda, pijesak, cement
Za izradu vrtne staze koja će imitirati skupe betonske ili kamene opločnike potrebno je malo dobre volje te samo tri sastojka - voda, cement i pijesak. Iako u teoriji zvuči jednostavno, odlučili smo isprobati kako je to u praksi. Kaloopy kalupe moguće je kupiti preko istoimene web-stranice, a nude se u dvama dezenima - imitacija pravilnih betonskih opločnika te imitacija kamena, odnosno nepravilnih betonskih opločnika. Osim o dezenima, Kaloopy se nudi i u različitim brojčanim pakiranjima - od 1, 2 ili pak 5 komada. Cijena pojedinog paketa iznosi 169, 310 te 695 kuna. Jasno, što je veće pakiranje, to je jedinična cijena manja. Paketi su formirani ovisno o potrebama, prevedeno, ako mislite sami za sebe napraviti vrtnu stazu, nigdje vam se ne žuri i imate vremena, tada je i jedan Kaloopy sasvim dovoljan. Tražite li ipak nešto brži način za realizaciju vaše staze, tada je tu Kaloopy s dva kalupa. Za one koji planiraju izvesti nešto dulje staze ili pokriti veće površine, a možda takve primjerke raditi i drugima, tada je za njih profesionalni paket s čak pet komada Kaloopy kalupa. Ako se pitate čemu više kalupa - ključno je vrijeme. Naime, vrijeme stezanja cementa iznosi najmanje 45 minuta, tako da u najboljem slučaju s jednim kalupom možete u tom vremenu napraviti jednu kocku. Jasno, s većim brojem kalupa dobivate na vremenu i samim time brzini izvođenja radova. Kaloopy je izrađen od čvrste plastike, i na prvu ulijeva povjerenje u svoju dugovječnost.

Sada krećemo u praksu
Za početak poravnajte površinu na koju će ići beton, zalijte ju vodom i postavite Kaloopy. Prije prve uporabe, poželjno je Kaloopy premazati starim motornim uljem kako bi dobio na skliskosti i lakše se odvojio od betona. Beton miješamo u omjeru 1:3, jedan udio cementa uz tri pijeska te naravno uz vodu. Napravljenu smjesu (beton) izliti u Kaloopy (paziti da nije smjesa prerijetka, ali ni previše gusta). Višak betona pažljivo uklonimo lopaticom ili drugim prikladnim alatom i pričekamo oko 45 do 60 minuta da se smjesa stegne. Nakon toga pažljivo izvadimo kalup i - idemo dalje. Za potpuno stezanja bit će potrebno još koji dan, a onda je staza spremna. Rad s Kaloopyjem uistinu je zanimljiv i jednostavan, a ako ste zaljubljenik u vrt, ovo je nešto što će ga dodatno oplemeniti, uz minimalna ulaganja.