Religiozni nogometaši: Kaka izdvajao od plaće za Crkvu, Kovačić često dolazi u Međugorje...

kovacic u medjugorju
Uz najveći kršćanski blagdan, Goal podsjeća na neke od najvećih vjernika kršćana u svijetu nogmeta.

Svakako je tu Kaka, s majicom "Ja pripadam Isusu", hvaleći se kako se suzdržavao seksa prije braka , te time što je deset posto svojih primanja davao Crkvi.

Edinson Cavani | Službena stranica "Sportaši u Kristu" navela ga je kao svoga člana, a on je i u knjizi pisao o snazi i moći vjere...

Javier Hernandez Chicharito | Prije utakmica kleknuo bi na teren s dlanovima prema nebu, kao da traži pomoć odozgo: Volim se moliti, tražim Boga da se brine o meni jer mi je dao priliku da igram, ali i da se nitko na terenu, iz obje momčadi, ne ozlijedi, jer to je najgore što se sportašu može dogoditi."

Thiago Silva | Često se vidi kako se prije utakmica pomoli, a snažna vjera prati ga cijeli život, još otkako je odrastao u siromaštvu i opasnoj četvrti Rija, te doznao kako je majka bila blizu da napravi abortus jer joj je bio treće dijete i bojala se da ih neće moći sve odgojiti...

Neymar | Na pitanje za koga bi najviše volio igrati, jednom je rekao: "Nemam želje, bit će kako Bog odluči." Nosio je i traku na čelu s napisom "100% Isus", a naljutilo ga je što Rangers ne dopušta katolicima da igraju u tom klubu...

Wayne Rooney | Rekao je da je pohađao katoličku školu i zadivio znanjem o vjeri. U jednom je intervjuu rekao: "Molim se svake večeri, ali ne za golove i pobjede nego za zdravlje obitelji, prijatelja..."

Mateo Kovačić | Bio je ministrant kao školarac, često posjećuje Međugorje, a izjavio je: "Stalno nosim svetu vodu, mali kip Gospe i krunicu." O Međugorju je izjavio: "Uvijek mi je lijepo u Međugorju i u njega ću dolaziti cijeli život."

Daniel Sturridge | Otkrio je da svakoga jutra čita Bibliju, a to je naslijedio od roditelja, koji su ga učili da je čita svake nedjelje. Nakon svakog postignuća (50. gol u Premier ligi, izbor za igrača mjeseca...) zahvaljuje Bogu.

Cristiano Ronaldo | Jednom je izjavio: "Skupljam krunice, zbog svoje povezanosti s Bogom. On mi je dao taj nogometni dar." No, drugom je prilikom rekao: "Religiozan sam, na svoj način, ne baš koliko i Kaka..." Dolazi iz katolične obitelji i navodnosu negodovali kad je odlučio odustati od obiteljskih postulata i sam odgajati sina, da Cristiano junior odrasta bez majke.

David Luiz | Izjavio je da je apstinirao od seksa prije braka, a pohvalio se preobraćenjem prošle godine, kada se i krstio i najavio: "Dolazi novo dobar. Prekrasno je živjeti s Gospodinom, hvala što me toliko voliš i brineš o meni. Moj život pripada Tebi, Tvoj sam sluga". U vozilu je imao naljepnicu "Krist je život", a navodno je član neprofitne organizacije sportaša kršćana koja u Brazilu postoji od 1984.