Razdvojila ih poplava: Draga Amila, molim te, javi mi se

poplava, Gunja, rastanak, ljubav
Nikako ne mogu prežaliti ostavljeni mobitel, u kojem su brojevi mojih prijatelja. Tako sam ostao i bez Amilina broja, gotovo dva tjedna ne znam gdje je - požalio nam se dječak koji s roditeljima trenutačno živi u Otoku kod Marije Lončar, koja im je pružila smještaj.

Od Dinove razrednice i poznanika iz Gunje doznali smo da je Amila nakon izlaska iz poplavljenog sela otišla k tetki u Njemačku. Čim je čuo vijest o svojoj Amili, Dino je uzeo papir i počeo joj pisati pismo:

"Draga Amila, gdje si ti? Čuo sam da si u Njemačkoj. Da li ti je lijepo u Njemačkoj? Pozdrav od Dina", napisao je zaljubljeni Dino predsjednici razreda Amili. Nada se da će pismo doći do nje i da će mu simpatija brzo odgovoriti.

'Zna ona dobro da sam zaljubljen u nju'

Dina iz Gunje upitali smo zna li njegova Amila da je on zaljubljen u nju, a on je bez razmišljanja, kao iz topa, odgovorio da ona to dobro zna te da je i Amila zaljubljena u njega.

- Žao mi je što se u onoj gužvi nismo stigli pošteno ni pozdraviti. Nadam se da će negdje upratiti pismo koje sam joj napisao te da će naći načina da mi se javi. S tim bih bio presretan - zaključio je Dino.

Kuće bi se trebale obnoviti i sagraditi do kraja godine

S roditeljima Mustafom i Kadirom te sestrom Medinom, mali Dino, baš kao i drugi mještani, odbrojava dane kad će se moći vratiti kući. Prema predviđanjima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, kuće će se obnoviti ili sagraditi do kraja ove godine.

24sata.hr